Tofas Team

Tam Versiyon: Yüksek devirler ve yüksek hızdaki sıkıntı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleykm arkadaşlar.Benim karbüratör uzun süredir bakım görmemişti subap ayarlarım tam ayarında değildi ama çok fazla bozuklukta yoktu.Yakıttada fazla sıkıntı yoktu normalden birazcık daha fazla yakıyordu.Motoru bi bakıma soktum.Karbüratör komple söküldü temizlendi bakımı yapıldı ve leş gibiydi kelebekler vs zift kaplanmış gibiydi.2 tane diyafram bitik çıktı.Bakımdan sonra karbüratörün hiç bir sıkıntısı kalmadı elle jiklede çalışmıyordu o düzeldi,sabah soğuk marşta motor biraz daha yüksek devirde çalışıyor ısındıkça kendini rölantiye doğru düşürüyor falan.Subap ayarım yapıldı ayardan öncede piyanolar sökülüp taşlandı.Avans ayarım fazlaymış düzeltildi.
Şu an sabah soğuk marşta çok güzel tekleme gaz yememe vs yok önceden yarım debriyaj yapa yapa giderdim teklemeden dolayı.Subap sesi resmen sıfır gibi bişey.Alt devirler çok canlı AMA ne zaman yüklensem arabaya sanki bırak basma der gibi sıkınıyor gitmiyor.Bakımdan önceki kötü haliyle 160 170 görürken şimdi 150 ye gelene kadar aynı yolu bitiriyorum anca 150 oluyor.Yakıt desen eskisinden az daha fazla yakmaya başladı en son yakıtı biraz kıstım.
Bu arada karbüratörün orjinal memesi 110 lukmuş biz onu 112 lik taktık belki gidişinde ufak değişiklik olur diye.Araba benzinli bu arada.

Söylemeyi unutmuşum bakımdan sonra sanayiden çıkarken arabada tık ses yoktu sıfır sarsıntı egsoz sesi vs. çalıştığı bile belli değildi.Bi 70 km kadar şehir dışı yol yaptım döndüğümde rölantide egsozdan arada pat pat kesik bi ses yapmaya başladı ve yine rölantide motor sanki avans vuruntusu varmış gibi titreyerek kafa atarak [Resim: D.gif]  çalışıyor.O kadar bakımdan sonra arabanın gidişi nasıl kesildi anlamadım.Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın [Resim: smile.png]
Subap ayarını güzel yapamadılar herhalde avansıda doğru yapamamış olabilirler
Mustafa abi avanası biraz yükseltiyorum yani distribütörü sağa doğru çevirerek üst devirler canlanıyo özellikkle 3.viteste fark ediyorum hemen 80 110 arası falan baya değişiyor ama böyle yapıncada rölantide bildiğin sallıyor motoru ve 1500 devir civarlarına kadar sarsıntılı çalışıyor düşük devirde viteste giderken sanki stop ettirecek kadar yavaşlamış gibi ileri geri kerkiniyor araba avans fazla geliyor yani.
Benzin deponda pislik var mı baktır karbüratör temizliğini tam yapamamışlar. İnsan depo ya da bakar.
Benizin filtresini değiştirin. Karbüratörle bitmiyor iş..
benim de böyle sorunum oldu karbüratör temizledim arac gaza yuklenince yıgılıyordu. Benzin filtresi değiştrince düzeldi. Kolay gelsin.
Distribütörü saat yönünde çevirirsen avans düşer tersine yaparsan yükselir
(29.09.2016, 12:13)freewarez yazdı: [ -> ]Benzin deponda pislik var mı baktır karbüratör temizliğini tam yapamamışlar. İnsan depo ya da bakar.
Benizin filtresini değiştirin. Karbüratörle bitmiyor iş..
benim de böyle sorunum oldu karbüratör temizledim arac gaza yuklenince yıgılıyordu. Benzin filtresi değiştrince düzeldi. Kolay gelsin.

Sanayiden çıkınca 10 15 km yol yaptım yine hiç sıkıntısızdı.Bi yerden benzin aldım.Şansıma deponun dibi kalmış 30 liralık benzin alıcaktım 25 lirada istasyondaki benzin bitti.Tekrar yola devam ettim.Durduğumda söylediğim sıkıntılar başladı.Ustayı aradım o da benzinde pislik gelmiştir dedi.Rölanti sensörü varmış karbüratörün arkasına giren kırmızı kablolu bişey.Onu söküp temizledim ama çok fazla bi fark olmadı.Bende yığılma şeklinde değilde sanki dip gaz yapınca benzin yetişmeyip fakire düşüyo gibi gitmemezlik yapıyor.Aklımda bulunsun filtreyide değiştireyim zaten ucuz bişeydir