Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet yükselmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracı sabahları dahi çalıştırsam hararet 10 dk geçmeden 90 a geliyor hareret 100 e yaklaşınca fan devreye giriyor 90a düşüyor normalmi herşey geçen conta yakmıştı değiştirdim sanki subab vurma seside var motora kulak verince belli oluyor ??
Duruma göre 10 dk geçmeden 90 a gelebilir orası ayrıda 100lere çıkıyorsa devirdaimde yada radyatörde sıkıntı var gibi
Arkadaşlar benim aracım 95 şahin piç motor aracımın hararet dışında bir problemi yok bu bayramda sivas'a gitti bursa'dan toplamda 2600 km yaptı uzun yolda hararet sıkıntısı yok lakin şehir içi kullanımda ve aşırı dur kalk ta çok yükseliyor fan 90 da devreye giriyor ama dün mesela 105 i felan gördü sizdece normal mi ben mi evham yapıyorum ?

Loli Kardeşim en yakın zamanda iyi bir ustaya göstermeni tavsiye ederim açtığın konu için teşekkürler..
fan actıgına göre göstergede sorun var farları felan acınca hararet oynuyomu
@loli farları, sisleri, sinyalleri, dörtlüleri felan tek tek dene bak hararet benzin göstergeleri oynuyo mu, eğer oynuyosa şase problemin vardır ve senin gördüğün derece yanlıştır, şaseyi güçlendirirsen asıl dereceyi görürsün. oynama yoksa devirdaim termostat müşir kontrol edilmeli. radyatörün alüminyumsa piç motorlara küçük geliyor hararet yapmasıda normal, 3lü süper bakır radyatör arabanı rahatlatır.
@GhostMan arkadaşım şu konuyu okuyup uygularsan memnun oluruz tofaşteam üye
@Turkey kardeşim teşekkür ederim dikkate alıcam ayrıca radyatörüm yanlış harıtlamıyorsam aliminyum olması lazım ilgin için teşekkür ederim,