Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet Çok Yukarıda
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar. Geçenlerde hararet müşürü, fan müşürü ve termostat değiştirdim. Ondan sonra gösterge çok yukarıda göstermeye başladı. Kırmızı çizginin olduğu yerde fan açıyor ve yokuşta yada biraz sıkıştırmada sarı çizgiye geliyor. Ama su kaynatma filan yok. Normal zamanda da 90 ın biraz üstünde duruyor. Acaba şase sorunu mu var ?

Birde şu 90 ın üstündeki ilk beyaz çizgi 100 mü yoksa 110 mu ?
[Resim: dae4900b9610c281a8056cabf2973909.jpg]
Aynı durumdan bende müzdaribim.
Yeni conta değiştirdim. Konuda açtık bakalım geri dönüş alıcakmıyız. 90 biraz yukarısında olabilir. Normal fan acıyorsa sorun yok demektir..
(19.09.2016, 15:28)freewarez yazdı: [ -> ]Aynı durumdan bende müzdaribim.
Yeni conta değiştirdim. Konuda açtık bakalım geri dönüş alıcakmıyız. 90 biraz yukarısında olabilir. Normal fan acıyorsa sorun yok demektir..

Fan açıyor ama hararet doğru göstermiyor. Hararet nerede doğru bilmekdikten sonra göstergenin bir anlamı kalmıyor Smile
O zaman elektrikçiye baktırman lazım ya da yeni kadran alıp takıcan.
(19.09.2016, 15:50)freewarez yazdı: [ -> ]O zaman elektrikçiye baktırman lazım ya da yeni kadran alıp takıcan.

Kadranda sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ya müşürde yada gösterge şase almıyor. Ama şase yi nereden nasıl verecem onu bilmiyorum.
(19.09.2016, 18:12)elk_35 yazdı: [ -> ]Senin cizdigin yerler baya yukarda o kadar yanlis gosteremez diye dusunuyorum sen baya hararet yaptiriyon arabaya.Antifriz varsa belji ondan kaynamiyodur.

Antifirz var evet. Fanı o kırmızı çizgide açıyor. Yani gösterge fazla gösteriyor sorun o. Ama müşürdemi yoksa şasedemi sıkıntı var.

Yok mu fikri olan bir abim yada kardeşim ?
Bende de vardı aynı sorun ve araçta kışlık muşur takiliydi ustam musurun radyator icinde kalan kısmı zamanla kir pas tuttuğunu ve bu yüzden ısıyı geç algıladığını söyledi yarım saatte radyatörü soktu teste gönderdi radyatorun altında küçük bi çatlak vardı onu lehimletti ve opar yazlık musur taktı su an hararet 90 a bile varmiyor sıkıştırınca 90a geliyor gayet memnunum