Tofas Team

Tam Versiyon: Supap ayarı yaptırdım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Aracıma birkaç gün önce supap ayarı yaptırdım 11 senelik araba ilk defa yapıldı. Sıkışmış hafiften sıkı çalışıyor dedi usta ve çok güzel bi şekilde anlattı:

-Sinirli ve stresli insan yaşamaya ve hareket etmeye nasıl sıkışarak bunalarak devam ederse motor da şu an sinirli ve sıkışık çalışıyor, fazla yakıyor. Dedi..

Ve kapağın ilk defa açıldığını kendi de söyledi. Pulları milimetresine göre yenileriyle değiştirdi.

Sonuç:
Yakıt sarfiyatı azaldı ama daha yeni olduğu için fark edemedim yol yapmam lazım.
Motor sesi azaldı.
Çekiş arttı.
Motor hakkaten daha rahat çalışıyor.

2 tane far kaşı aldım monteledim ağarmıştı üzerindekiler. (Montelerken sol farın alt civatası yok oynuyor far..Civataladım sağlam bi şekilde, en son far ayarı yapan tamirciye sövdüm)

Fiyatını sordum yapacam:

Orta konsol : 17 lira

Kaput panzotu: 27 lira

Bir de bilgisayarlı gaz ayarı Smile

(Fotoğraf çekmek için telefonu çıkarttım bir de ne göreyim kamera acayip bozuk renkler birbirine girmiş..Bir gün önce şarjdayken masadan düşmüştü ondanmış. Arabayı yaptırdık bornovada kafede otururken kamerayı açtım masaya vurdum telefonu düzeldi Smile Türk işi tamir..)
Artan sarfiyatın düşen çekişin aslında başka açıklaması yok genelde bizim arabalarda subaplar sorun çıkarır boyuna sıkışır lpgden dolayı tabi bu
güle güle bin Smile
hayırlı olsun güvenli sürüşler
hayırlı olsun rahatlamıştır makine
Eyvallah herkese
benimde yaptrmam lazım araba çalışırken sallıo kendini vites topuzundan cok belli oluo yanlamalardan dolayı 2 teker bilyasınıda dagıttım ustalar en adi rulmanlarımı takıo anlamadım bu 3. deişimi olucak
Bende gaz ayarı için gazcıya gittim, usta süpabları 0.30 a ayarlat gel dedi. gittim ayarlattım ama bu sefer aracın gazına yüklenince supablardan hafif ses geliyor. Bu normal ama ben bu sesi hiç sevmiyorum. yok mu bunun bir çaresi. Gazda çalışan araç için süpablardan ses gelmemesi ve en uygun ayar kaç olmalıdır?
gecenlerde bende yaptıracaktım usta motorun soğuması lazım dedi. ayrıca 50 tl istedi.
50 Tl çok istemiş. 20-40 lira arası yapılıyor piyasada.
arkadaşlar bu ayarın gerekli olduğuna nasıl kanaat getiricez sorması ayıpBig Grin
Sayfalar: 1 2