Tofas Team

Tam Versiyon: Debriyaj ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar arabanın debriyajı en son fren hizasına kadar çıkıyo artık aşağıda kavramaya başladı yani buna devriyaj ayarımı yapılması lazım yoksa baskı balatadan kayanklanan bi durum mu debriyaj telim yeni.
debraj telini takip edersen kaputun içinde plastik civatası var telin uzerinde oradan ayarlamayı deneyebilirsin tabi baskı balatan bitmemişşe
[Resim: Wb9zp_E.jpg]

Resimde kırmızı okla gösterdim 1 numaralı okun gösterdiği somunu 2 numaralı somuna yaklaştırdıkça debriyaj altta kavramaya başlar
Westinghouse un üstunde kalıyor o ayar yeri abi teli gerdirirsen pedal aşağıdayken yani dipte, gevsetirsen pedal yukarıdayken kavrar.
debriyajınız sert değilse baskı balatanın durumu iyidir
Debriyaj balatanda birşey yoktur, mustafanın dediği yerden ayarla daha olmaz ise altta şanzımanın ordan çatalın üstündeki somundan ayarla.
Baskı balatanı kontrol etmek istersende 1ci vitese'tak topuğunla frene bas, Parmak ucunla biraz gaz ver arabayı kaldırmaya çalış. İstop eder gibi olup boğulursa balatada sorun yoktur, eğer kaydırırsa balata bitmiş yada bitmek üzeredir.
arkadaşlar bukadar kolaymış ya bu iş valalha teşekkür ederim baskı balatamda bi skıntı yok çok şükür viteslerim iyi geçiyor çekişi falan da güzel ordan ben onu şimdi birazda dipte alması için sıkıştırıcammı açıcammı ?

(28.08.2016, 01:38)Falcon417 yazdı: [ -> ][Resim: Wb9zp_E.jpg]
Resimde kırmızı okla gösterdim 1 numaralı okun gösterdiği somunu 2 numaralı somuna yaklaştırdıkça debriyaj altta kavramaya başlar
aynen dostum debriyaja basınca zaten oynuyo bu farketim debriyajım bikez arızalanmıştı telde bi skıntı varmış basakren takur tukur ediyordu sanki biyere sürterde kaymaz gibi tel depişti sorun düzeldi ama ne çabuk bu ayar  bozuldu ki ?
Tel dağılınca ayarı kaçmış demekki değişince rahatlamış
(29.08.2016, 13:47)Falcon417 yazdı: [ -> ]Tel dağılınca ayarı kaçmış demekki değişince rahatlamış

sıkıştırcammı dostum ben şimdi bunu birazdaha dipte alması için yoksa açcammı ?