Tofas Team

Tam Versiyon: Kartal Otomatik Bagaj
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Tekrardan merhabalar abilerim ve eğer varsa kardeşlerim  [Resim: D.gif] . 94 Kartalımızın bagaj kapağını tam otomatik yapmaya karar verdik. Çin'den malzememizi sipariş verdik. Gelince kısmetse işe koyulacağız. Eğer fırsatım olurda fotoğraf çekebilrsem hepsini tek tek ekleyeceğim. Yapımını anlatacağım. Çin'den gelecek olan malzememiz 90 kg taşıyabilecek güçte 12V DC elektrikli piston. Planda bir değişiklik olmazsa eğer bagaj pistonlarının biri sökülecek ve yerine bu piston konacak. Dediğim gibi yapım aşamasını anlatmaya çalışacağım. Umarım malzeme erken gelir.   [Resim: smile.png]
bende düşünüyorum bendede kartal var normal otomatik sitedeki uygulamayı yaptım dediğin gibi havaması için planlamalar yapıyorum şu anda bende silecek motoru kullanıp kaldırmak istiyorum kapagı sesin toplam maliyet ne kadara çıkıyor ?
Benimde içerden düğme ile açılıyor ama kapagi yukarı kaldırma işini cozememistim bende takipteyim.
Huh
Gelecek olan piston 55 dolar civarı. Rölesi vb. diğer elektronik masrafı ile toplam maliyet ne olacak bende tam bilmiyorum. Biraz uzun vadeli olacak ama paylaşacağım hepsini. Şu anda bizim araçta merkezi kilit motoru var bagajda. kilidi otomatik açıyor. Bu sistemle kapağı komple açıp kapatacak.
Takipteyim bekliyorum kardesim
@saamet Silecek motorunun içinde plastik dişli var sence kaldırırmı kapağı ? bundan vazgeç motorla olacak iş değil
Klameyer dislimi nedir onu ekleyip denemekte fayda var on kaputu merkezi kilitle acsmayizmi peki ?
Kramayer dişli o dediğin ama motorun içindeki plastik dişliyi iptal edip koyacaksan ben pek olumlu değilim
Merkezi kilit kaput kilidini çekemiyor yanıyor ben denemiştim
Arka kapagi bi deneyecegimde on kaputu yaptim abi merkezi kilit motoru ile yaptim kaputu actim

foto ve video çektimmmi konu açarim yapmak isteyen vardır elben serkan abi bi ara konu açmıştı yapamayızmı diye  belki yardımcı oluruz
Hadi inşallah bekledigin parçalar daha da erken gelirde işe koyulursun.

@saamet Bagaj kapağı açıldıktan sonra yukarıya kalkması için pistonlara yay geciriliyordu en basiti onu yapabilirsin. Kremayer dişli sistemine örnek aracindaki direksiyon kutusudur mesela. Yanlız silecek motoru o kapağı yerinden kimildatamaz. minibüslerin orta kapıyi sonradan otomatige çevirdikleri sistem de kremayer olabilir belki bilmiyorum o uygun olabilir sanki(boyutları saymazsak). Bendeki kaput kilitinin yayı sert merkezi kilit motoru mümkün değil cekemez ancak yumuşak yay takilirsa olur.
Sayfalar: 1 2