Tofas Team

Tam Versiyon: marşpiyel
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selam,marşpiyellerle kapılar arası biraz boşluk var.Benim marşpiyel saclarım beyaz boyalı,toz lastikleri siyah ve biraz yamuk sanki.Yandan bakınca çıta gibi görünmesini istiyorum.Marşpiyellerin üstüne boydan boya tek parça pvc bir parça koysak hem marşpiyellere hemde saca vidalasak,nasıl olur.Marşpiyellerde dayanıklı olur hem,sarkmaz.(malum genelde tırnaklar oturmuyor) L şeklinde pvc çıta arayışındayım 1-1,5 cm yi geçmeyecek.Önerisi olan varsa yardımcı olsun.

Benim araç,yakından bakarsanız marşpiyel üstü çirkin görüntüyü fark edersiniz.Arayı ince bir parçayla doldurmak,toz lastiklerini aynı hizada kesmek istiyorum.Arka marşpiyeli işaretli yerden kestim bu arada çok hoşuma gitti doğrusu,tavsiye ederim.(kapı bandı olmadığı için güzel duruyor)
[Resim: 026.jpg]
Aleyküm selam abi. Dışarıdan degilde Bakaliti söküp, marspiyele L şeklinde parçayı vidalayip bakalite de birkaç vida atıp içerden destek vermiş oluruz bel vermez görüntüyü de bozmamiş oluruz.
Sağol güzel fikir,düşüneceğim.Zaten kaba birşey düşünmüyordum,süs çıtaları kalınlığında birşey,ama sert olacak çıta,esnemeyecek.

Az önce pencereden dışarı bakarken,aklımdan şimşekler çaktı.istediğim parçayı buldum herhalde.Biraz uğraşacağım ama,zaten benim amacımda uğraşacak birşey bulmak.%90 olur diye düşünüyorum,olmazsa 5 tl gider.o kadar.2 mt ikili korniş alıp ,siyah çizgili yerlerden falçata ile düzgün keseceğim,marşpiyel üst boşluğa sığacak şekilde,ince vidalarla tutturacağım.Başarılı olursam fotoğraf koyarım.
Neden taktım bu konuya,orjinal marşpiyel bulmak,hele bizim burada pek mümkün değil.Tek parça marşpiyelleri hiç beğenmiyorum+pahalı 150 tl isteyen bile var.Daha doğrusu kendim birşeyler yapmak istiyorum.

Aşağıda iki dış kenarı L şeklinde kullanacağım.2 mt yeter.Bir kornişten iki tane çıkar.Malzeme zayıf gibi görünsede dirençli,çünkü iki kattan oluşuyor.Benim araç beyaz olduğu için sırıtacağını sanmıyorum.
[Resim: k_MP452.png]