Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet Sorunu İlginçliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
öncelikle hayırlı forumlar herkeze sorun şu 95 model doğan s sahibiyim ilginç bi şekilde hararet sorunum var aracı 70 80 km hızda kullandığımda hararet yok gösterge 90ın altında ama birazcık gazladığımda 90 100 km hıza çıktığımda hararet 110 oluveriyo ama 110uda hiç geçmyo nkadar sıkıştrrsam sıkıştryım 110da sabit kalıyo termostat ve müşür değiştik yazlık müşür taktık radyatör suyunu komple indirip yeni su doldurduk havasını aldık ama hala aynı sorun var ustanın demesi devirdaim pompası arızalı benim aklıma hiç yatmadı pompa arızalı olsa devirdaim düzgün yapmaz sürekli hararet kalkar öneri ve yorumlarınızı bekliyorum tekrar herkeze iyi forumlar
Konunun açıldığı bölümde ilginç açıkcası [Resim: D.gif] iç dış aksam bölümü plastik metal mekanik aksam trim v.s konuları için var bu konunun yeri motor sorunlarınız olacaktı taşıyorum konuyu.

Devirdaim olma ihtimalini suyun tazyiğine bakarak anlayabilir ustan benimde aklıma başka bişey gelmedi şuan
Mustafanın dediği doğru birçok insan senin düştüğün hataya düşüyor devirdaim kötü olsa sürekli hararet çıkarır diye oysaki devirdaim görevini tam yapmaması demek hareretin 90ı geçmesi demek zaten tpkı sende olduğu gibi çünkü devirdaim sağlam ise çok abartılı sıkıştırmadığın sürece 90a bile getirmez aracı 85-88 arasında kalır, benim conta ufakta olsa delik olmasına rağmen 90 a gelmiyor ancak yokuş yukarı İzmir öğle sıcağında basılırsa fana giriyor böyle düşün ...
Fanın durumu nasıl...
Radyatör tıkalı Cart curt işleri geçiyorum.

6 kanatlı saç davlumbazli bir fan bulabilirsen çıkma olarak.bunu dene derim. Yazlık musur biraz sıkıntı fana yazık olur... Boş termostat da sıkıntı.

Bende de aynı sorunlar vardı. Radyatör değiştirdim yine aynı. En son artık bıktım devirdaim termostat ve bahsettigim 6 kanat fanı taktım. Durumlar düzeldi. Bende birde klima radyatörü var şu radyatorunun hava almasını engelliyor. Havalarda çok sıcak bununda etkisi var elbet. Rampada hararet in akışkan trafikte 3000 devir bandına kadar 110 à yaklasmasi lazım. Geçmemesi gerek.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fan ters dönüyorsa 110 a çakılır Radyatör tıkalı ise 110 a çakılır. Diğer sebepler düşük ihtimal.
kendi aracımda 5 ay arızalı devirdaim kullandım feci bir ses geliyodu usta hiç bişey olmaz kullan dedi hararet 90 nın üzerine çıkmıyordu taaki conta yanana kadar =) devirdaim arızası beni biraz düşündürdü oradan kaynaklı olmayabilir hararet göstergen sağlıklı çalısıyormu ? ve çok sıcaklarda 90 ı geçmesi biraz normal eğer rahatsız oluyorsan kaloriferi sıcağa alıp açarsan hararetin düştüğünü göreceksin ben hiç bir rampada hararetle karşılamaşdım 90 ı geçiyor bazen hemen kaloriferi açıyorum bi 2 3 dk stabil duruma geliyor =)
Süper radyatör ve süper 3lü fan taktir arabana işlemler yapmışken devir daimide değiştir. Sıkıntın kalacağını düşünmüyorum.
-Aklıma şöyle biley geldi bide ne kadar mantikli gelir bilemem ama arabanın avans ayari fazlaysa veyahut kısıksa. Yani ateşlemeyi rolantiyi bozmayacak şekilde ama arabayı sıktığında yanlış ateşleme gibi bi durum sözkonusuysa eğer dediğin işlem gerçekleşebilir diye düşünüyorum ben. Bu konu üzerindede durabilirsin biz forum arkadaşın olarak sana yardimcida olur konunu çözeriz allahın izniyle Smile
Bizde dolu termostat var orijinal radyatör manüel fan yok ama bizim araç bazen hıp hızlı harareti yükseliyor abi 90'ı geçmiyor sıkıntı yok demi

SS70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bendede vardı senin sorun radyatör 3lü süper bakır,yazlık müşür,boş termostat hepsini denedim fayda etmedi en son devirdaim değiştirince düzeldi şuanda 90 ı çok nadir geçiyor belki sendede aynısı vardır.