Tofas Team

Tam Versiyon: 1.4 şahini 1.6 ya dönüştürebilirmiyim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
s.a arkadaslar arabam 97 model 1.4 şahin bir yıldır bende arabamın kasası yürüyeni cok düzgün değisensiz tık ses yok, fakat arabamın performansından pekte memnun değilim çekişi bana yeterli gelmiyor kasası cok düzgün oldugu için satmaya da kıyamıyorum. geçenlerde bi arkadaşımın 96 model şahin s.  arabasını kullandım ve arabanın motor performansı cok hoşuma gitti motoru cekişi canavar gibi.
 şimdi soruma gelecek olursak arabamın motorunu 1.6ya çevirebilirmiyim, olur der iseniz ne yapmam gerekir motor komplemi değişir? bana ne kadar maliyeti olur.
tecrübesi olan arkadaslardan abilerden tavsiyelerini bekliyorum. saygılar..
Üye tanıtım bilgileri bölümümüzde tanışma konusu açmanız gerekiyor lütfen açarmısınız

Soruya gelince motorun rektefiye edilmesi yeterli
Öncelikle hoş geldin forumumuza.
Bana kalırsa saçma bi hareket olur. 1.4 Bende kullandım dediğin gibi çekişi hoş değil. Madem araban temiz satmakta istemiyorsun hiç motor işine girme motorun da sağlamsa eğer. Bana kalıcak olursa şahin motorlari ufacık bi değişimde bile güç sergiliyebilen oynanılabilen bi araca sahibiz.
1- Egsoz sistemini değiştirerek güç kazanabilirsin(4e1 düz boru vs vs)
2- Karbürötöre ayar çektirebilirsin.
3- Bi konu vardi arattirabilirsin mercedes bobini konusu çekişlerinde sana yardımcı olabilir.
4- Contan yanarsa eğer ki illaki yanıcaktır elbet birgün kapağı taşlatırsın.
Son olarakta şunu söyliyim yazarken aklıma geldi. 1.4 motora sahip bi araca bu tür şeyleri yapıp piston kırma gibi bazı problemlerinde ortaya çıkabilir. Çook zorlarsan tabi buda. Bi ihtimal yani Smile
Neden saçma olsun anlamadım ? o saydıklarınla bişey elde edemezsin altı üstü piston büyüyecek silindirin kapasitesi artacak üst kapakta zaten 1.4 olduğu için güç alacak başka yolu yok
Abi motor sağlamsa gereksiz bi hareket olur maddi bakımdan. Öyle düşünerek yazdım. Yoksa parasi varsa yaptırsın tabi. Saydıklarımı eline para geçtikçe yapabilir. O bakımdan düşünerek yazdım. :-)
piston krang kol değişcek ancak öle hacim ( CC ) arttırabilirsin bunları yaparken bide 268 272 derece egzantirik takıp headirs düz boru yaparsan tam anlamıyla performans almaya başlarsın ateşleme vs yukarıda arkadaşın dediği gibide yapabilirsin yada 4 nokta enjeksyion a da geçip karbratörden kurtulup seri bi araç yapabilirsin .
arabanın motor saglam en iyisi ben motor rektefe isteyene kadar böyle bineyim, motor yenileme vakti geldiğindede rektefeyi 1.6 gibi yaptırayım.
tesekkürler arkadaslar bilgilerinizi esirgemediğiniz için
Arkadasim benim aracta 1.4 bende senin gibi ilk aldigimda mennun degildim arac gitmiyor gibiydi. Sonra baski balata, buji buji kablolari, distiributor kapagi, avans ayari, hava filtresi, beyin diyafram degisimi ve gaz ayarindan sonra araba canavavar oldu. Soyle soyleyeyim %10 egimli rampalari 3 kisi cok rahat cikiyorum, Kayseri'den gelirken arapliyi 3 kisi 85 km ile cikiyorum %6 egimi vardi. Sende bir baktir derim...
dogrudur kardes.bakımı geldi zaten o saydıklarının büyük bölümünü bende yapacam bakalım inşallah farkeder
Serkan abinin söylediğine ilaveten subap ayarı ve karbüratör bakimiyla canlanma olur muhtemelen.
Bizim 124ler 1.3 abi bu komple ayar bakimla 1.6 platinli kuşlari zorluyorum :ps 1.4 ler öyle zannedildiği gibi hantal değil açıkçası bakımlı olursa üzmez.sadece yokuşta ara hızlanmalarda 1.6 lara göre zayıf düşer abi.