Tofas Team

Tam Versiyon: Fan Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

Dün Gece turgutludan izmir e dönerken belkahve geçitine yakın yerde trafik sıkışıklığı vardı yaklaşık 20 dakika da geçebildim orayı. Gözüm de sürekli hararet de ve fanda idi. Yol boyunca hararet sorunu yaşamadım ancak ne zaman ki evin yakınındaki yokuşa geldim hararet 100 dereceyi gördü araç içinde de düğme ve lamba var fan kontrolü için baktığımda fan ışığı yanıyordu ama fan sesi duyamadım. Eve geldiğimde kaputu açtım baktım fan ışığım yanıyor ama fan devreye girmiyordu ve araba fokurduyordu Ranyatör kapağını az açtım yedek depo kapağından su fışkırdı. fan ı direk bağladım yine çalışmadı sigortaları kontrol ettim hepsi sağlam tekrar motor u tekrar çalıştırdım(radyatör kapağı açık iken) bu esnada radyatör e baktım içerisinde su vardı ve yavaş yavaş köpürerek radyatörden su çıkmaya başladı. Bende motoru kapattım. Bu sabah iş yerine geldim kısa mesafe olduğu için 90 dereceye gelemedi. Az evvel aracıma tekrar bakayım dedim fanı yine direk bağladım yine hareketlikik yok bu sefer ölçü ağleti ile fan uçlarına baktım 12 Volt geliyordu. Muhtemelen fan motoru yandı. Başka kontrol edebileceğim bir bölüm var mı yoksa fan ı mı değiştirmem gerekiyor?

Yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba abi faninin kablosuna ölçü aletini baglamissin elektrik geliyormus zaten başka bir yere bakılmaya gerek kalmamış. Fani söküp içini açıp bakarsın abi yanık değilse kömürü varsa bitmiştir belkide.
az evvel izmir de 2 parçacı ve birde hurdacıya sordum paracının bir tanesi 70 diğeri 80 TL dedi hurdacı da çıkmaya 40 dedi açıkcası çıkma yerine sıfır alayım diyorum. çıkan fan ı da bakarım tamir olursa yedek olarak elimde tutarım.
Sıfırını almak daha mantıklı. Birde su kayattiginda radyatör yada ek deponun kapağıni açma abi sıcak su sonuçta haşlanırsin vede stop etme rölantide bi süre çalışsın(çakmakgin alevine elini tutup beklersen yanar hareket ettirirsen birşey olmaz stop etmek de buna benzer ), radyatöre de su serpersin soğumaya yardımcı olur.
Sıfırını alın bencede en mantıklısı. Aksi halde çıkma alacağınız fanda ileride kısa devre vs yapabilir bu sebeble değiştirin. Birde soğutma sıvısı olarak organik antifiz kullanın bu sıcaklığı sabit tutuyor ve asit oluşmasını engelliyor... Buda conta ömrü ve silindir su kanalları tıkanma olasılığını azaltır.

Çıkma fanı soğutma sistemine ikincil fir fan alarak bağlayabilirsiniz ama bu fanıda radyatör önünde montajlarsınız. Sadece devir yönü ve montak kısmını ayarlamanız gerekli.
@efes_
Fan motoru ıslandıysa sıkışmıştır. Bir kaç damla yağ damlat sonra elinle fanın döndür damlattığın yağ içeriye gitmesi için böyle yapman gerekiyor. Sonra tekrar düğmeyi aç. Bizde fan motoru ıslandığı için fan çalışmıyordu ve elektrik geliyordu. İçeriden düğmeye ait ışıkta yanıyordu. Elektrikçim böyle yaptı. Sende yap.
Bu arada sıfır slx radyatör fanı mı alacaktın? Fiyatı hakkında bilgin var mı?

(25.07.2016, 12:17)yuksel-77 yazdı: [ -> ]Fan motoru ıslandıysa sıkışmıştır. Bir kaç damla yağ damlat sonra elinle fanın döndür damlattığın yağ içeriye gitmesi için böyle yapman gerekiyor. Sonra tekrar düğmeyi aç. Bizde fan motoru ıslandığı için fan çalışmıyordu ve elektrik geliyordu. İçeriden düğmeye ait ışıkta yanıyordu. Elektrikçim böyle yaptı. Sende yap.
Bu arada sıfır slx radyatör fanı mı alacaktın? Fiyatı hakkında bilgin var mı?

(25.07.2016, 12:17)yuksel-77 yazdı: [ -> ]@efes_
Fan motoru ıslandıysa sıkışmıştır. Bir kaç damla yağ damlat sonra elinle fanın döndür damlattığın yağ içeriye gitmesi için böyle yapman gerekiyor. Sonra tekrar düğmeyi aç. Bizde fan motoru ıslandığı için fan çalışmıyordu ve elektrik geliyordu. İçeriden düğmeye ait ışıkta yanıyordu. Elektrikçim böyle yaptı. Sende yap.
Bu arada sıfır slx radyatör fanı mı alacaktın? Fiyatı hakkında bilgin var mı?


Özür dilerim tekrarlanmış yorumu sileyim derken bir defa daha aynısını yazmışım.
Merhaba Arkadaşlar


yardımlarınız için teşekkür ederim. Az evvel Oto elektrikci me götürdüm arabayı motor tamir olabilir mi diye sormak için
dur bir bakayım dedi. Elektriksel sorun olduğunu söyledi ben fan ucunda 12 Volt görmüştüm ölçü aleti ile bana temazsızlık olduğunu söyledi sigorta panosunun yanında iki kablo ucuna takılı bir sigorta vardı ben ne için olduğunu bilmiyordum. Elektrikçim daha önce de tamir yapmıştı benim araç üzerinde o bu sigortanın fan sigortası olduğunu söyledi uçları biraz erimiş onu değiştirdi birde fan ın bağlantı uçlarını sağlamlaştırdı. Şu anda gayet güzel çalışıyor. 15 TL işçilik aldı en azından fan değişimine gerek kalmadı. Oradaki fanları gördüm bir tempraya takmışlar plastik ve çok uyduruk duruyordu.

Mehmet bu arada ben organik antifriz kullanıyorum. bana da senin söylediklerini söylemişti radyatörcü onun tavsiyesi ile almıştım.

Yüksel fanda sıkışıklık yoktu elektriksel temazsızlık varmış. Benim araç Slx değil ben sorarken telefon ile sordum ve şahin aracım için diye sordum  model belirtmedim bir tanesi 70 diğeri 80 TL fiyat verdi.


Hepinize çok teşekkür ederim.
Artık antifirizin rengini değiştirmeyin farklı renk olursa çamurlaşma yapıyor kimyasal tepkimeden dolayı.
Benim antifirz kırmızı renk di ama ara sıra su eksiltme sorunu olduğu için antifriz oranı azalmıştır eylül ortalarında tüm suyu boşaltıp yeniden antifriz ekleyeceğim.
Bendede kırmızı organık vardı contariyı eritti.
Geçmiş olsun bu arada. Ama aklında olsun radyatöre su dökerek soğutma yap rolantide. Stop etmek tehlikeli

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2