Tofas Team

Tam Versiyon: Motor sesi yalıtımı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bizim arabaların motor sesi fazla. Ve olduğu gibi içeride.. Bende bu sesi azaltmak istedim. Geçen bi doğanın kaputun altında yeni arabalarda olan halıflex benzeri ses yalıtım kumaşından gördüm. Onu nerede bulabiliriz ve ne kadara mal olur bilgisi olan varmı?

Birde aracın altının ve kaput sacının kaplama işlemi var zift - kauçuk benzeri bir madde ile o da yalıtım yapıyor. Bilgisi olan varmı?
Bi arkadaşımın 97 şahininde hem kaputta hemde motorun kabine bakan kısmında yalıtım var.kaputtaki kauçuk olan,diğeri ise parlak ziftli bi madde.araba fabrikasyon orjinal.16 jant 45 yanak lastikle hiç ses vermiyor ne yolun nede motorun.96 modellerin üstünde fabrikasyon yalıtım var diye biliyorum.Kaputtakinin tam ismi kaput panzotu.içeridekinin ismi ney bilmiyorum.tabandaki ise 100-150 gibi bi miktara yapılıyor taban ziftleme.sitenin sponsoru tekfiberin, sahibinden.com daki ilanlarında görmüştüm zift-pütürleme yapılır diye isterseniz bir de oraya danışın.yer ankarada
(03.07.2011, 08:52)yasin06 yazdı: [ -> ]Bi arkadaşımın 97 şahininde hem kaputta hemde motorun kabine bakan kısmında yalıtım var.kaputtaki kauçuk olan,diğeri ise parlak ziftli bi madde.araba fabrikasyon orjinal.16 jant 45 yanak lastikle hiç ses vermiyor ne yolun nede motorun.96 modellerin üstünde fabrikasyon yalıtım var diye biliyorum.Kaputtakinin tam ismi kaput panzotu.içeridekinin ismi ney bilmiyorum.tabandaki ise 100-150 gibi bi miktara yapılıyor taban ziftleme.sitenin sponsoru tekfiberin, sahibinden.com daki ilanlarında görmüştüm zift-pütürleme yapılır diye isterseniz bir de oraya danışın.yer ankarada

Allah Allah fabrikadan varsa bende niye yok 2000 benim araba.. Yaptırmak lazım ikisini de sağol verdiğin bilgiler için..
valla tofaş bu anlamak biraz zor Smile hani çoğu doğanda görürdüm hiç şahinde görmezdim daha önce.1-2 kişide görünce inandım bende.bu araçlarda istek üretim olabilir bu durum.daha detaylı bilgisi olan vardır forumda.araban orjinaldir ama üretimde yapılmamış olabilir
bende yaptırdım arkadaşlar 92 şahinime. taban halısının altına çift kat zift ve pres keçe döşettim. yol ve motor sesi minimumda şuan
Arabanın altına da zift uygulanıyormuş.. Çürüme ve küflenmeyi de engeller diye düşünüyorum.
Arabanın altına zift yapıldığı zaman çürümeyi engelliyor ama yalıtım yapıyormu bilmiyorum
Bende düşünüyorum aracıma 1993 doğanda var 1994 şahinde yok Smile) dediğiniz gibi motorun kabine bakan yerdede parlak bi keçe var amcamın aracında var araba motor sesini minimum şekilde alıyor bunu yapmanın zamanı geldi sanırım Smile)
aracın altınıda zift veya pütür boya atıyolar çürükleri önlüyo yalıtım yapmıyo diye biliyorum bende saygılar
(04.07.2011, 17:10)pisyanci yazdı: [ -> ]Bende düşünüyorum aracıma 1993 doğanda var 1994 şahinde yok Smile) dediğiniz gibi motorun kabine bakan yerdede parlak bi keçe var amcamın aracında var araba motor sesini minimum şekilde alıyor bunu yapmanın zamanı geldi sanırım Smile)
aracın altınıda zift veya pütür boya atıyolar çürükleri önlüyo yalıtım yapmıyo diye biliyorum bende saygılar

Motorun kabin tarafında var parlak keçe de var normal de.. Ama kaput panzotunu ayrıca satıldığını hiç görmedim ama illaki vardır.. Bu aralar sanayiye gideceğim sorayım bi..
motor sesi azaltmak için . taban halısının altını zift kaplat . ben 131 ime öyle yaptım içeride %70 %80 e varan ses yalıtımı oluştu hem ses sistemi için hemde motor sesi için ideal oluyor .
Sayfalar: 1 2