Tofas Team

Tam Versiyon: Hararetcik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar şehir sıcak tamam sorun yokta hararet 110 dan aşağı inmiyor. Düz motor, fan müşürü yazlık taktım, mita boş termostat taktım. Çare yok hararet düşmüyor ne yapalım radyatör mü şişletelimç gösterge sağlam bu arada.
(23.07.2016, 13:13)betaboy yazdı: [ -> ]Arkadaşlar şehir sıcak tamam sorun yokta hararet 110 dan aşağı inmiyor. Düz motor, fan müşürü yazlık taktım, mita boş termostat taktım. Çare yok hararet düşmüyor ne yapalım radyatör mü şişletelimç gösterge sağlam bu arada.

110'dan aşağı hararet inmemesi demek suyun kaynaması demek.Yanlışlık var bu işte

Fan müşürünü yazlık taktınız ama kontrol ettinizmi 85'de açıyormu fanı ? 

Aracın devirdaim düzgün işlev yapıyormu ? 

Eksoz ne durumda tıkalı olabilir.

İşlem sırarsıyla kontrol yapılmalı ve oldugu yerde parça değişimi saglanmalı.
Görünürde kaçak varmı. Havalar sıcak kaçak pek görülmez... sistemde bir kaçak vardır mutlaka. Aksi halde fokurdama kaynama olması lazım. Radyatör sisletmek pek sağlıklı değil radyatorcu fazla hava veriyor lehim yerlerinden salıyor kendini radyatör. Bu sefer ikinci kere sisletmek tamir masrafı sök tak işçilik masrafı derken yeni radyatör almış oluyorsunuz bu durumda.

Sistemde bir kaçak varsa hararet yüksek devirde 3000 sonrası hep 110 olur. Radyatör kapağından başla işe. Bu kapak tam kapanmamissa basınç kaybinedeniyle yine hararet yapar. Bu iş contaya kadar gider ama önemli olan arıza kaynağını tespit etmek ve parçaları en küçükten değiştirmeye başlamak... Radyatör un petekleri arasında da sızıntı kaçak olabilir antifirz li şu kullanıyorsan ve kaçak varsa buraları leke leke olur belli eder kendini

Conta yanık diyen olursa da radyatör kapağını sök ve marsa baş suyun marş anında hoplamasi lazım. En iyi böyle belli olur.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motoru kendim topladım conta falan sağlam, aklımda radyatör kapağı var yeni aldığım aşırı sıkıştırıyor hava mava kaçırmıyor, yolda patladı hortumun biri basınçtan değiştirdim. Kapağı eskisini taktım oda kaçırıyor yapacak birşey yok biri kaçırıyor biri çok sıkıyor yedek depodan su çekmiyor. Kafam durdu 10 saatimi yedi araba komple dağıt topla şimdi hararet çözüldüğü zaman sıfır sıkıntı 2 de bile pati çekerek kalkıyor motora kendim kefilim. Hararet konusunda havasını aldım, elim kolum ağrıdı artık.
(23.07.2016, 15:21)betaboy yazdı: [ -> ]Motoru kendim topladım conta falan sağlam, aklımda radyatör kapağı var yeni aldığım aşırı sıkıştırıyor hava mava kaçırmıyor, yolda patladı hortumun biri basınçtan değiştirdim. Kapağı eskisini taktım oda kaçırıyor yapacak birşey yok biri kaçırıyor biri çok sıkıyor yedek depodan su çekmiyor. Kafam durdu 10 saatimi yedi araba komple dağıt topla şimdi hararet çözüldüğü zaman sıfır sıkıntı 2 de bile pati çekerek kalkıyor motora kendim kefilim. Hararet konusunda havasını aldım, elim kolum ağrıdı artık.
Ben 3 tane kapak değiştirdim hepsi aynı çıkmıyor hep fabrikasyon hatalı. O yüzden kapak konusunda ısrarcı davran. Tam sikilmadigi zamanda oluyor. Birde organik antifiriz kullan Castrol un faydası olur.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Radyatöre baktır bendede aynısı olmuştu 110 da kalıyordu
Dedim belki bir ihtimal açmamla patlaması bir oldu deli basınç var imkansız kapaktan kaçırması yandık kül olduk. Yarın radyatörü değiştirmem lazım, bu şişlenmeyen versiyon.
Soğutma sisteminde hava olabilir. Radyatör tıkalı olabilir. Devirdaim yeterli yapmıyor olabılır.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Radyatör kapak sibobunu boşalt sıkıntı geçer kapağın ortasında sekman var onu çıkar içini boşalt o kadar
Sislenmeyen versiyonu alüminyum olsa gerek onu zaten değiştir kış aylarında da başa bela olur.

Aslında 4 sıralı radyatör ler var. Onlardan al derim ama fiyat 350tl civarı.

Şimdi erka 3 sıralı 190tl
Yetsan 3 sırali 230tl
Kale 3 sıralı 240tl

Sanayi esnafında en çok favori Yetsan. Kale fabrikasyon arızalı çıkıyormuş. Vs vs

Dedikodu diz boyu anlayacağınız. Ustalara bakarsanız erka iyi bir radyatör ama 2 yılda Tıkanır bana göre Şekil A ve okadar sağlam değil sislendi ama kaçırma yapma durumu yüksek.

Alacağınız yer ile anlasın parça garantisi olarak aracın diğer donanımlarında sıkıntı yoksa. Ve yine aynı durumlar söz konusu olursa değiştirin.


SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2