Tofas Team

Tam Versiyon: ne düzde gidiyo ne rampada
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Benim sıkıntım 4 kez sibop ayarı ve avans yapıldı motor yeni yapıldı hava alan yeride yok ne düzde gidiyo ne rampada aynı slx'le yola çıkalım peşine yetişemiyorum kaç kişide gösterdiysem avans ve sibop ayarı iyi diyor fakat tüpte yakıt çok gidiş yok
Tüp beyni ve kesiciler değişti
Triger değişti
Baskı balata değişti
Sibop ayarı avans yapıldı 40-45 yapıldı dedi sordum
Acil yardım lütfen?
Triger atlak mı takılmış yada subap ayari mı yanlış bu ikisine bakılsın bence abi.
az evvel kayışı söktüm krank kafadaki işaretle üstteki çeltik atasında neredeyse tam tura yakın bi atlaklık var kime götürdüysem sorun yok bunda gider dedi aşağıya hiç bakmadılar şimdilk yapıyoruz bakalım inşallah ondadır da düzelir sabah az kaldım kapağı söktüreyim okadarki gına geldi 250 tl istedi yaptırmadım
Subaplar kaçak yapıyor olabilir eksantrik aşınmış olabilir bunlar değilse baskı balata kaçırıyor olabilir
valla benimkide gitmiyordu avanas ayarı yaptırdım oldu turbo şahin
şahinin düz motorunun sentesini krankın üstündeki çentikten anlamanız zor. krank kasnağını sökmeniz gerek. Krank kasnağını söktüğünüzde üstündeki  çizgi ile blogdaki çizgi eşleşecek ve aynı şekilde egzantrik kasnağını sökmeden çentiği blogdaki çizgiye getireceksin. Sakın distbritörü filan sökme. Elimden gelir diyorsan sentesine bakabilirsin.
Ki şöyle söyliyim sente atlak olsa araba zaten seke seke çalışır ama az atlak olsa dahi normal çalışıp yürümüyeninide gördüm. 
Eğer sentede normal ise,avans da normal ise. bi şekilde bulabilirsin bu durumu yakıt sarfiyatından. şimdi gitmiyor demişsin eğer araban yakıpta gitmiyorsa dediği gibi egzantrik aşınmış olabilme ihtimali olabilir. 
Bu arada egsoz tıkalı olabilir. Bi sürü ihtimal var bunda. arabanı en iyi sen tanırsın. tamircilere güven olmuyor.  biraz takiple çözebilirsiniz umarım.
Gitmiyorsa basta egzoz tikalimi diye baktirabilirsin. Hem kendi arabamizda yasadik araba gitmiyordu. Bide 2000 motor ford. Bide bildiginiz gibi darbe girisimnde tanklari egzozlarini tikayarak durdurmuslar Smile))

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(15.07.2016, 11:30)tofask24 yazdı: [ -> ]Benim sıkıntım 4 kez sibop ayarı ve avans yapıldı motor yeni yapıldı hava alan yeride yok ne düzde gidiyo ne rampada aynı slx'le yola çıkalım peşine yetişemiyorum kaç kişide gösterdiysem avans ve sibop ayarı iyi diyor fakat tüpte yakıt çok gidiş yok
Tüp beyni ve kesiciler değişti
Triger değişti
Baskı balata değişti
Sibop ayarı avans yapıldı 40-45 yapıldı dedi sordum
Acil yardım lütfen?

Tempra motorlarda başa gelen sorun triger 'den sonra SENTE atlaması denilen olaydır.3 diş kendi aracımınki atlamış aldığım şahısta olmuş zaten yeni değiştirmişler.Oda egzantriği yemiş.Sente ayrını yaptım geri ama baktım gene pek bi fark yok kapagı sökünce anladım egzantrikte yemiş 4 agzını değiştirdim canavar.

Öncelikle motor ustanızla tekrar görüşün.