Tofas Team

Tam Versiyon: Sorun Gaz Beynindemi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamin aleykum beyler benim de bi sıkıntım var. Aracim gazda bir kac gündür gec marş aliyordu. Benzinde de biraz gecti ama gazdaki kadar degildi. Bugun komple ustamla beraber soktuk mars dinamosunun bakimini yaptik kömürlerinin birnin kablosu kopmus falan kömür yuvasini degistirdik kollektorde sıkıntı yok temizledik bakimink yaptik. Kisacasi marsta her hangi bi sıkıntı yok. Bakimini yaptikdan sonra simdi Benzinde gaz vermeden kontagi çevirir cevirmez yarim marsta çalışıyor. Ama gazda yine ayni 2 3 saniye de çalışıyor cok gec aliyor gaz ayari falanda yeni ama sizce neden yapar gaz beynimi değişmelidir. Hangi ustaya gittiysem herkes farkli bisey söylüyor kafam bulandi bilen arkadaslar yorum yazarsa sevinirim.
Avansını ayarlamayı denediler mi ?
Gaz beyniyle alakası olabilir elbette
(10.07.2016, 23:47)Falcon417 yazdı: [ -> ]Avansını ayarlamayı denediler mi ?
Gaz beyniyle alakası olabilir elbette

Motorda hic bi sorun yok motoru yeni yapildi usta. Avans ayari falan guzel avans kacik olsa benzindede ayni sıkıntı olur bi de araba duzgun calismaz. Arabanin calismasi uğultusu cok guzel tam bi slx sesi var. Sorun marşda gazi gec almasinda
Gaz beyni kirlenmiş olabilir yada filtresinin değişim zamanı gelmiş olabilir
(11.07.2016, 04:54)yigitasker yazdı: [ -> ]Gaz beyni kirlenmiş olabilir yada filtresinin değişim zamanı gelmiş olabilir
Filtrede değişti tek degismeyen gaz beyni kaldi sanirim onu da degistiricem
Gazı aldığın yeri değiştir tüp bitince. benim bulunduğum yerde aygaz, pogaz, shellgaz, aytemiz, starpet, gogaz, totalgaz var hepsi geç marş aldırıyo 8km uzaklıkta shellin gazını alıyorum basar basmaz marş alıyo. gazın kaliteside önemli. araçta 4 yıllık atiker beyin var bide.
(11.07.2016, 12:57)Turkey yazdı: [ -> ]Gazı aldığın yeri değiştir tüp bitince. benim bulunduğum yerde aygaz, pogaz, shellgaz, aytemiz, starpet, gogaz, totalgaz var hepsi geç marş aldırıyo 8km uzaklıkta shellin gazını alıyorum basar basmaz marş alıyo. gazın kaliteside önemli. araçta 4 yıllık atiker beyin var bide.

Benim beyinde ne kadar oldu bilmiyorum araç 1 buçuk senedir bende bende opet ve shell den başka yerden almıyorum. Opetide bırakıp tek shell den alıcam araçtaki gaz bitince bakalım faydası olacakmı.
bence iyi bir gaz ayarı daha yaptırmalısın. yeni olsada iyi yapılamamış olabilir.
Lpg tesisatina röle yoksa taktir birde öyle dene. Lpg kesicilerine voltaj düşük geliyor kesici tam açılmıyor bu da çalışmasını geciktiriyor özellikle akü zayıf olduğu zaman daha çok hissedilir.
(12.07.2016, 03:53)ersın124 yazdı: [ -> ]Lpg tesisatina röle yoksa taktir birde öyle dene. Lpg kesicilerine voltaj düşük geliyor kesici tam açılmıyor bu da çalışmasını geciktiriyor özellikle akü zayıf olduğu zaman daha çok hissedilir.

Dediğin roleyi birisi daha bana söylemişti onu sorucam. Ama aküden yana sıkıntım olmaz 75 amper sıfır yiğit akü takdım 1 ay önce.
Sayfalar: 1 2