Tofas Team

Tam Versiyon: Bu parça ne işe yarıyor arkadaşlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar resimdeki parça arzalı olduğu için arabam benzinde çalışmıyormuş. Parçanın ismini ve işlevini bilen arkadaşlarımızın bilgilendirmelerini rica ederim. 
[Resim: 1467661716900679029337.jpg]


[Resim: 14676617874011365647871.jpg]
kardeş ateşleme modulü olarak geçiyor onun adı google amcaya 2049005 olarak yazınca çıkıyor görsellerden
Cut off unitesi herhalde o. Viteste yokuş aşağı inerken gazi bıraktığında daha az benzin akışı saglayarak yakit tasarrufu sagliyor. Benzinde normal çalışmaya etkisi varmı bilmiyorum.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Peki fiyatı ne kadardır
piç motorda varmı acaba

Fiat Ritmo Ignition ECU olarak geçiyor eBay'da
Cut off modülü http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-...iginal-_JM
Slx karbüratörün olduğu modellerde olması gerek
Tempra Karbüratör Yok mu piç motorda
Emir ne farkeder ha slx yazmışız ha tempra yazmışız aynı şey zaten
(04.07.2016, 23:57)bekocuu yazdı: [ -> ]piç motorda varmı acaba

Fiat Ritmo Ignition ECU olarak geçiyor eBay'da

slx karbüratör olanlarda var.96 ve üstü karbüratörlülerde şekli biraz daha farklı

(04.07.2016, 23:00)bylee yazdı: [ -> ]kardeş ateşleme modulü olarak geçiyor onun adı google amcaya 2049005 olarak yazınca çıkıyor görsellerden

(04.07.2016, 23:07)ersın124 yazdı: [ -> ]Cut off unitesi herhalde o. Viteste yokuş aşağı inerken gazi bıraktığında daha az benzin akışı saglayarak yakit tasarrufu sagliyor. Benzinde normal çalışmaya etkisi varmı bilmiyorum.

Arkadaşlar sorun şu ki;

karbüratörümde sıkıntı yoktu.geçen hafta benzinde ayarsızlaşmaya, silkelemeye ,teklemeye ve stop etmeye başladı.bende söküp igneleri havayla temizledim ,contaları değiştirdim memeler tıkalıydı yenisini taktım.hatta rolanti müşürüyle benzin filtresini bile değiştirdim.En sonunda başarısız olunca bulunduğum bölgede ki en uzman tofaş ustasına gittim (kendisi manavgat'ın ilk ustalarından).Ustada söktü dağıttı topladı.En son sorunun bu parçada olduğunu söyledi.sanayi ağzıyla parçaya Benzin okuyucu diyorlar...Olay bundan ibaret.bayramdan sonra bu işi halledecez inşallah

Arkadaşlar internette ve forumumuz da araştırdım.İsmi rolanti müşürü diye geçen parça ''cut-off'' sistemini karbüratöre uyguluyor.Bu parçayı söküp ucundaki iğneyi ve arkasından çıkan kabloyu kesince teorik olarak sorunun düzelmesi gerekiyor.İnşallah yarın pratikte uygulayınca size haber edicem.Zaten Antalya da deli metinin elinden geçen karbüratörlerde de bu parçanın ucu ve kablosu tarif ettiğim gibi kesik.
Bu gün gidip parçacıdan 85 tl. karşılığında cut-off modülünü aldım. Kendim taktım ve sorun düzeldi arkadaşlar. Artık konuyu kapatabiliriz.
Sayfalar: 1 2