Tofas Team

Tam Versiyon: Karbüratör Bakımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba Arkadaşlar,

Bir aksilik çıkmaz ise yarın akşam karbüratör ü sökerek ilk defa kendim sökerek bakım yapacağım. En son Mayıs 2014 de karbüratörcüde bakım yapılmıştı ve diyafram  da değişmişti. Bana da sürekli gazdan dolayı diafram kurumuş tehlikeli demişti. 2 hafta önce  yine aynı ustaya gittim ve fiyat sordum bana 170 TL işçilik + malzeme dedi. Açıkcası bana fazla geldi.Yenisi 300 -350 TL dediler hatta ünlü oto da 250 TL civarı ama Weber marka değil. Bende kendim denemek istedim. Bu akşam tamir takımı ve Diaframı aldım. Ancak bu tamir takımında marka önemli mi bilemedim resimlerini ekliyorum.


[Resim: 20160701_223459.jpg]


[Resim: 20160701_223509.jpg]

Bu da diafram


[Resim: 20160701_223514.jpg]

Bunların yanında 2 LT tiner ve Förbix aldım bu förbix i kullanan var mı önce förbix ile temizleyip ardından tiner ile yıkayarak ardından tiner e yatırayım 12 saat kadar beklettikten sonra son temizliği yaparak kurulayıp toplamayı düşünüyorum.
İşlem sıralamasında hatalı bir durum olabilir mi ? Sökerken ve takarken neye dikkat etmem gerekir yada şunu yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz fikirleri bekliyorum. Bir de sökerken benzin borusuna bir tıpa takmam gerekir mi

Yardımlarınızı bekliyorum.
170 lira nedir yahu  Eek
Contada marka yok sanırım hep böyle paket halinde
Karbüratörü temizlemek için mazot kullanabilirdin bence
Sökerken motor soğuk olsun ona dikkat et gerisini söktükten sonra anlarsın zaten basittir
Sert diş fırçası da olsun abi söker dagitirken resim cekersen söktüğün yeri karistirmazsin. park ettiğin yer düzlük ise benzin gelmez merak etme abi yinede bi cıvataya poset sarıp hortumu tıkamanin zararı olmaz teki kesicili ona gerek yok diğerine yaparsın.
Yuh 170e komple a dan z ye revize edilse o kadar tutmaz valla. bende weberin 1e1 aynısi var parçacılari gezerken orjinal diye söyleyeni de gördüm. su anda aşağı yukarı 2014 den buyana kullanıyorum maşallah bi sorunum olmadı.
(02.07.2016, 01:28)ersın124 yazdı: [ -> ]Sert diş fırçası da olsun abi söker dagitirken resim cekersen söktüğün yeri karistirmazsin. park ettiğin yer düzlük ise benzin gelmez merak etme abi yinede bi cıvataya poset sarıp hortumu tıkamanin zararı olmaz teki kesicili ona gerek yok diğerine yaparsın.
Yuh 170e komple a dan z ye revize edilse o kadar tutmaz valla. bende weberin 1e1 aynısi var parçacılari gezerken orjinal diye söyleyeni de gördüm. su anda aşağı yukarı 2014 den buyana kullanıyorum maşallah bi sorunum olmadı
Bence sende bir bakım yap gaz kurutuyor diyaframı
Benzinde de aktif kullanıyorum abi eğer uzun süre sadece lpg de kullansaydim diyafram, borular vb lastik aksamin kuruyup catlamasi kaçınılmaz olurdu. hem subaplarin, motorun sağlığı için benzin panzehir.ucuz olsa da keşke hep benzinde kullansak  Smile
valla ben benzinde kullanmaya korkuyorum. gaz da kullanmak kolayımıza geliyor o nedenle hiç benzin e almıyorum açıkcası diafram dan dolayı da korktum benzin e almaya 15 ay olmuş en son bakım yapalı karbüratörü bakalım bu akşam söküp yarın geri takmayı planlıyorum. tabi bakım ile ilgili halen soru işaretleri var kafamda ama hayırlısı bir girişeyim eğer sorun çıkarsa pazartesi karabağlar sanayinde düzelttirebilirim diye düşünüyorum.
Bende aynı şekil hiç benzınle işim yok Smile

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olmamış  olmuyor böyle sürekli tek tip beslenme abiler  Big Grin
Gerekli malzemeleri almışsın abi takildigin yerde yardımcı oluruz elbet.
Karbüratöre üstten balata spreyi sıkasım var Smile temizlermi acep

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(02.07.2016, 18:27)OzerAydogdu77 yazdı: [ -> ]Karbüratöre üstten balata spreyi sıkasım var Smile temizlermi acep

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
daha el atmadınmı karbüratöre özer

SS70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4