Tofas Team

Tam Versiyon: Su Eksiltme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Hayırlı Günler öncelikle. Diğer açtığım konularda bu konuyu hafif çıtlatmıştm . Aracım su eksiltiyıor şöyle diyelim bir haftada 1 litre gibi yedek deposu dolu ondan herhangibir eksiltme yok . Aracım tüm bakımları yeni yapıldı hortumlar değişti termostat değişti motor yeniden yapıldı.Kalorifer vanası kapatmadım açık ama herhangibir sıkıntı göremedim açıkçası çok sıkıntılı bir durum bu . Burda birkaç kişiye sordum havalar çok sıcak su buharlaşıyor olabilir haliyle dediler bu mümkün mü ?
Araç hava sıcaklığına bağlı olarak yaz dönemlerinde suyu buharlaştırır mı normal midir böyle birşey
haftada 1 litre eksiltme normal değil. Su eksiltme bence hiç normal değil bir yerde sızıntı var senin göremediğin hareket halindeyken oluşan basınçtan dolayı sızdıran. Yada conta iyi takılmadı sızdırıyor.
sabah ilk marşta nasıl çalışıyor kardeşim patırtı yapıyomu
Yok abi herhangibir patırdı olmuyor çalışıyorken boştayken ani fren yapınca titriyor biraz ama şafttan şüpheleniyorum baskı balatanında değişmesi gerekiyor o titremenin suyla alakası olduğun sanmıyorum abi .eveli gün koymuştum su tamdı bugün baktım yarım çay bardağı kadar daha su aldı yedek depoda eksilme olmuyor arabanın herşeyi yenilendi bir radyatör duruyor eski olarak sanayide havalar sıcak arabanın harareti yükselince buhar yapıp atıyordur diyorlar ama çözemedim gitti abi
yapmaz ustam 1 çay bardağı buhar. Babanın araba var Hyundai era gram su eksiltmez ki bendeki Tofaş ta hiç eksilmiyor. Bir ara eksiltiyordu yedek su deposunun borusu klima kayışına değmiş küçücük delinmiş durduğu yerde atmıyor su çalıştıda azcık zaman geçtimi atmaya başlıyormuş baya uğraştım bulana kadar onuda ben değil usta buldu.
Bende araca yeni motor yaptırdım 1 hafta oldu çıkalı . Önceden yoğun olarak su eksiltiyordu araç dedim motor yapılınca düzelir düzeldi şükür eskisi kadar yok ama yinede eksiltiyor hocam bu kalorifer vanasıyla alakalı olabilir mi gerçi döşemedede bir ıslaklık yok
(01.07.2016, 14:36)nefret_35 yazdı: [ -> ]yapmaz ustam 1 çay bardağı buhar. Babanın araba var Hyundai era gram su eksiltmez ki bendeki Tofaş ta hiç eksilmiyor. Bir ara eksiltiyordu yedek su deposunun borusu klima kayışına değmiş küçücük delinmiş durduğu yerde atmıyor su çalıştıda azcık zaman geçtimi atmaya başlıyormuş baya uğraştım bulana kadar onuda ben değil usta buldu.

Mesaj atamıyorum size kutunuz dolmuş.

Klimalı kullanımda hararet nasıl.Bende bir sıkıntı yok şimdilik. Yalnız şasenin zayıf olduğunu fark ettim frene basınca göstergeler kıslıyor ve hararet ibresi sola doğru çekiyor yani hararet düşüyor=))
Camları acarken , fiskiyeden su atarkende orta konsoldaki kumanda panel ışıkları, farlar vs km gösterge ışıkları zayıflıyor.

Kısmetse yarına şase kablosunun kesitini arttırıp paslanma olan yerleri varsa direncini arttırma amaçlı işlemler yapmayı planlıyorum. Birde göstergeyede şase vericem bakalım ne olacak.

Birde yağ cubuğunun oradaki metal soğutma borusu var üzerine elektronik soğutucu modüllerinden koymayı planlıyorum montajda sorun çıksa bile en azından ECU üzerine koyacağım bunu faydası olacak.PC işlemci soğutucusu gibi.
bende sıkıntı devam ediyor ya. termostat tan şüpheleniyorum şuan. orijinal galiba üstündeki hala ve aldığımda çamur gibiydi radyatördeki su, aklıma gelen termostat tıkalı yada dolmuş galiba yay kısmı vs. onu değiştirdikten sonra devam ederse yedek bir radyatör koymayı planlıyorum. oda olmadı termostat iptal direk.
Hocam bir abi yorumlarda sormuştu sarsıntı var mı diye.  Ilk çalıştığında hafif bir sarsıntı oluyor
Sayfalar: 1 2