Tofas Team

Tam Versiyon: kaput ayarı nasıl yapılır ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar aracımın kaputu ayarsız sol farı sıkıştırıyor gibi duruyor farı çıkarken bile zorlanıyorum fakat sağ tarafta pek sorun yok. kaputun ayarlanması nasıl oluyor 

şuan daha ayarsız 
[Resim: OMzAYz.jpg]
kaputun lastikleri var 4 köşesinden cevirmeli ordan yapablirsin
Denedim de ordan kaldiramadim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lastikler kaldıramıyorsa kaput menteşesinin bağlantı yerlerinde kayma olabilir. Kaputun menteşeye bağlandığı yerinde eğrilik varsa kaputta çürük de olabilir.

Kaput kapalıyken sağ çamurlukla hizasına bakınız. Kaput daha aşağıdaysa menteşe veya başka bir yerinden kaldırılacak. Çamurlukla aynı hizadaysa kaput kaldırıldığında sağ çamurluk aşağıda kalabilir.
Çamurluktan asagida duruyor sanki içe gitmiş gibi

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaman kaput ayarıyla çözülür. Ayar yapılacak yeri bilmiyorum ama menteşeden yükseltiliyorsa ayar için ön panjur sökülebilir diye tahmin ediyorum.

Kaputu açıp baktığınızda menteşe takılı yerde ve etrafında sac yamuk yumuk duruyorsa kaput içten çürüyüp çökmüş de olabilir. Çürük kaputa menteşeden ayar yaptığınızda menteşenin biri aşağıda biri yukarıda kalacağı için kaput düşmesin diye yapılan mekanizma kasılabilir.
Kaput ve çevresinde daha dogru aracın sol on kapinin çok az biyeri ve arka bagaj da cok az biyer haricinde çürügu yok ayar gerekiyor aksam video ceker koyarim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaput menteşesini komple çekerseniz ayarlanacak yeri belki buluruz. Panjurun arkasında kalıyor mu emin değilim ama bakarsınız.
Sanayide ön panjuru ve farları sökülü bir tanesine iyice baktım. Ön panel sacına menteşe puntalıydı. Herhangi bir ayar vidası yok.

Kaput çürük değilse menteşe yamulmuştur. Menteşe düzelir mi bilmiyorum ama en kestirme düzeltme yolu sağ farın üzerinden elinizi takıp yukarı asılmak olur.