Tofas Team

Tam Versiyon: Motor yıkama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Resimde gördüğünüz kaputun altını nasıl temizleyebilirim? Komple yağ oldu, westinghousedan yedek su deposuna kadar.

[Resim: IMG_1145.jpg]
Mazotla temizleyebilirsin.
distribütörü poşetler izole et suyu tut köpüklü süngerle ovala duruma tmm

SS70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(26.06.2016, 04:02)geforcemx yazdı: [ -> ]Resimde gördüğünüz kaputun altını nasıl temizleyebilirim? Komple yağ oldu, westinghousedan yedek su deposuna kadar.

[Resim: IMG_1145.jpg]

İş bilmez ustacık çırağı yağ çubuğunu takmamış marşa basınca yağ püskürtmüştü bende motor yıkatma parasını alıp Sonax'ta bir güzel yıkattım kimyasal sıkıp temizlediler cıncık gibi olmuştu...
internette yag sokuculervar bu aralar sosyal medyada.
yad yıkamacılarda var bende sıcak 50 veya 70 derece ısıdakı motorsıkıp bıraz dekletıp sonra tazzıklı suyu vuracaksın.
once arabanın altını temızle sonra ustten tut suyu.
ve tekrar altındakı akan kırlı suya sık mısgıbı dalın bebe sanpuanı ıle yıkanmıs bebek mısalı oluyor.
ben zenit motor temizleyici kullanıyorum siz güldal yag cözücü kullanabilirsiniz baya etkilidir.
buji kablolarını sökup distribitöre poset gecirin güldal yag cözücüyü basın heryerine  biraz bekleyin yaglı yerleri fircalayin sonra suyla yıkayın yaglı kalan yerleri tekrar yag cözücü sıkıp fırcalayin bidaha su tutun yaglar gidince köpüklü su yapip yikayin yoksa yapıs yapıs oluyor heryer  :ps islem tamamdır istediginiz gibi tanzik vurun kara motora yıkama sonrasi bujilerin baslarini silin takin basin marsa
Evde aspirin vardı onla sildim bugun biraz, motor üstü tamam silindir kapağı falan tertemiz olduda. Kaportaya gelen kısımlar baya uğraştırcak gibi hortumlar falan ne illet bişeymiş bu  Mad . Bugun distribütorü sökerken üstüm başım, arabanın anahtarları kaporta yağ olmayan yer kalmadı. Yıkamacayı sordum yapmıyoruz dediler uğraşmıyolar. Kendim alt tarafı nasıl temizleyebilirim. Yağ akıyo sürekli.
ben gaz yagı kullanıyordum en temizi o ama birkere motor temizleyici sprey aldım şuanda bagajda bayadır motor yıkamadım ramazandan sonra tekrar yıkamayı düşünüyorum petroldede kaç kere yıkadım patlamaya başlamıştı evin önüne geldim pat put etti  :haha balkondan komşular bana bakıyorlardı. Big Grin sonra stop ettim sabah tamamen kurumuştu sorun kalmıyor i.e lerde beyini kapatın basın gaz yagı ve suyu normal araçta distiribütöre poşet felan geçirin öyle yıkayın yoksa hiç çalışmaz içine su girerse başımıza geldi bi ara.
kardeşim defalarca yaptım hiç bir sorun çıkmadı. mazotu alıyorsun. oto yıkamacıların hava kompresörüne bağladıkları bi hazne var yağdanlık gibi. tayzikli su gibi atıyo havayla beraber mazotu. onun içine mazotu dolduruyosun. daha sonra motorun her yerine basıyosun bolca.  iyi kir pislik aktıktan sonra tayzikli suyla temizliyosun.