Tofas Team

Tam Versiyon: Araba için Klima Projesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba Arkadaşlar,

Elimde bir adaet araba klima kompresörü var. Bu kompresörü çalıştırmak istiyorum. Ancak boru bağlantılarını tam olarak bilmiyorum. Hurdalıktan hem iç hemde dış kısım için radyatör alacağım ancak bağlantıları nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bana bu konuda yardım edin lütfen.


[Resim: 20160621_232111.jpg]

Girişleri numaralndırdım. 1ve 2 numara ayrı bir grup 3 ve 4 numara da ayrı bir grup gibi görünüyor. Aynı zamanda 3 numaralı girişin yanında S harfi 4 numaralı girişin yanında da D harfi var.



[Resim: 20160621_232131.jpg]
Resimde görüldüğü gibi ön kısımdan bir kablo çıkıyor muhtemelen 12 volt tetikleme ucu olmalı diye düşünüyorum.

Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum. Cihazın Markası Diesel Kiki  Modeli De DKS 15CH

[Resim: 20160621_232100.jpg]
aynen abi 12 volt girişidir bizim arabada kablo kopmuştu komprsörü devreye sokmuyordu
Dosttum hiç kendin uğraşma bu konuda git bir klimacıya onda n destek al. yanında canlı canlı yap kompresörü yakarsan yazık edersin.
Abi bununla uygun bir sistem kurabilirsen tofaş ailesi olarak gerçekten büyük bir gelişme yaşarız düşüncesindeyim.
Kompresörün marka modeli ile Opel ,Ww jetta golf motoru diye geçiyor internette yararlı olurmu acaba bilemedim takipteyiz hayırlısı olur inşallah.
Az evvel karabaglar da hurdaciya gittim radyatorler için 250 300 tutar dedi bir de klimaci soracağım

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar

Bir sorum daha var klima ile ilgili aramızda klimalı şahin yada doğanı olan varsa kompresör ün bağlantılarını resimleyip gönderebilir mi acaba
kitin tamamı kaça mal olur ? Uno için düşünüyorum.
arastirdim biraz  bikac makale felan buldum ama hicbirinde baglantisi anlatilmamis ayrica bu kompressör hep büyük vasitalarda kullanilmis bizim motorlara asiri yük olmasin
Boru çıkışları standart olabilir. Benim doğanda aşağıdaki gibi durum.
Çıkışın 2 tanesi direk konsola gidiyor orta sağ ve sol difüzore.
Çıkışın 1 tanesi klima radyatörüne
Diğer 1 çıkışta klima radyatörünün üzerine montajlı nem tutucu filtreye gidiyor.
Tabii aradaki gaz dolum ve diğer ek parçaları atlıyorum.

Normalde bu nem tutucu filtrenin üzerinde hazır montajlı klima termostatı var.Ama araçın üzerinde böyle birşey yok klima termostadı klima radyatörünün aarkasında(soğutma radyatörü ile klima radyatörü arasında) arada bir yerde montajlı.
Sonrası ise klima radyatör fanı, kompresör 12V uçları ve iç kabinden klima kontol paneli hepsi akü önünde sigorta kutusu var orada birleşip dağılıyor.

Kompresör ile aracın donen kısmındaki kasnağa normal olarak kayışla bağlı olacağı için arada gerçi rulmanı var belki bu rulmanın cıvata yuvası sizin araçta olmayabilir. Aynı şekilde kompresör içinde geçerli bu durum.

Birde klima servofreni var klima devredeyken araç rolantisini yükselten cihaz sol önde orta büyüklükte siyah delikli bir ekipman (servofrenin ne derece doğru olduğunu bilmiyorum.)

Bu tarz bağlantılar yapılsa bile elektriksel kumandaları güncellmek gerekecek, örneğin klima devrede ama fan  kapalı olsa bile otomatik1.kademede çalışıyor gibi.

Araç serviste şuan fırsatını bulabilirsem fotograf atarım, kendi aracımda aklımda kalanları yazdım.
Merhaba Arkadaşlar

Yorum yaptığınız için Teşekkür ederim.

Sercan Arkadaşım maliyet hesaplaması daha bitmedi. Kompresör bende vardı (1992 yılında almanyadan geldi bir kenarda duruyordu) tabiki sağlamlığını bilemiyorum ancak babam arızalı bir parça kesinlikle getirmez ben internetten manual ini buldum iç parçalarını gösteriyor ama nasıl bağlamam gerektiği konusu yok. buarada 2 klimacı aradım bir tanesi daha cihazı görmeden telefon görüşmesinde olmaz dedi kendi cihazını satmak istedi 2200 TL fiyat verdi. Bir diğerini aradım elindeki olsa dahi sorun yaşarsın dedi bir de araba benim 4 vites vites değiştirmen gerebilir dedi kendi sistemi için  2000 - 2500 fiyat verdi bende ısrarla malzemelerini be alacağım montaj için yardım istiyorum dedim bir akrabası montaj işi yapıyormuş onun telefonunu verdi. Bu arada benim tamirci kompresörler için 300-400 TL dedi radyatör hurdayıca sordum çıkma iç ve dış radyatör 250-300 TL araştırmam devam ediyor. Bilgi aldıkça buradan iletirim.

Mehmet arkadaşım bilgin için teşekkür ederim. Resimleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Özelliklte kompresör ü sabitleme konusu henüz araç başında deneme yapmadım. Kompresörü Kendim bağlamak istiyorum bu açından resim olursa daha kolay fikir alabilirim.

Şimdiden hepinize yardılarınız için teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2 3 4