Tofas Team

Tam Versiyon: Sa arkadaşlar Noterle alakali bir kaç sorum olacak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sa arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar ben suan Diyarbakırda vatani görevimi yapiyorum bitane araç alcam fakat üsume alma işlemini faxla fln hallede biliyormuyuz
Senin adına işlem yapacak birisine noter aracılığı ile vekalet verebilirsin. vekaletin hazırlandığı noter işlemi yapan noter'e faks çeker ve vekaletini e-imza ile onaylar. bu şekilde karşı tarafta vermiş olduğun vekalet sisteme kaydedilir. fakat işlemin yapılacağı noter ile önceden görüşüp faks ile işlem yapmayı kabul edip etmeyeceğini öğrenmelisin. uygulamada noterler arasında farklılık olabiliyor.
(13.06.2016, 16:34)SerkanT yazdı: [ -> ]Senin adına işlem yapacak birisine noter aracılığı ile vekalet verebilirsin. vekaletin hazırlandığı noter işlemi yapan noter'e faks çeker ve vekaletini e-imza ile onaylar. bu şekilde karşı tarafta vermiş olduğun vekalet sisteme kaydedilir. fakat işlemin yapılacağı noter ile önceden görüşüp faks ile işlem yapmayı kabul edip etmeyeceğini öğrenmelisin. uygulamada noterler arasında farklılık olabiliyor.
1 kere vekalet verdiğinizde hem alım hem satım yaptirabiliyozmu ayrı tarihlerde
Vekalette alım satım için olduğunun açıkça yazması gerekiyor aksi takdirde yapamazsin

(13.06.2016, 16:18)isiyin19 yazdı: [ -> ]Sa arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar ben suan Diyarbakırda vatani görevimi yapiyorum bitane araç alcam fakat üsume alma işlemini faxla fln hallede biliyormuyuz

Vekalet vermem gerekiyor birine o senin adına alabilir araci
evet vekalet süreli yada süresiz olabilir sen 1 aylık vekalet verdiğinde 1 ay içinde istediği gibi al sat yapar o vekalet ile yani süre si önemli vekaletin anladın.