Tofas Team

Tam Versiyon: Boyaya Gireceğim - Öneriler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: 13062016_475127279324344_3897484464381578593_n.jpg]

Arkadaşlar aracım bu. Öncelikle bir çok kişi arabanın boyası güzel uğraşma falan diyorlar fakat ben biraz hassasım bu konuda. Aracın kaportasında ufak ufak dalgalanmalar var. Ben bu dalgalanmaları tamamen aldırmak ve aracımı boyaya sokmak istiyorum. Araçta değişen yok. Ancak far çitaları ve ön tampon yan sanayi. Boyaya girdiğimde tüm plastik aksamını orjinalleriyle değiştireceğim. Aracımın rengi inci kırmızı. Sizce inci kırmızıya mı boyatmalıyım tekrar ve kaportadaki dalgalanmaları kaportacıya mı çektirmeliyim. Yoksa sadece boyacı da halleder mi ? Fikirlerinizi almak istiyorum.
Kadife kırmızı veya barok kırmızı gibi daha açık tonlarda yakışabilir
Başka tona boyandığında iç kısımlar moral bozabilir inci kırmızı yeni boyanınca çok güzel oluyor, en basit örnek te araba ıslakken boyanın aldığı ton  Smile  Dalgalanma göçük şeklindeyse kaportacı çektirme yaparak düzeltir, önceden macun çekilip düzgün zımpara yapılmadan boyanınca oluşan yansıma dalgalanmaları için kazınıp yeniden macunlanması gerek. Kaportaya girmek zorunda boyadan önce illaki rötuşluk yerler çıkacaktır inceledikçe. 

Bahsettiğim renk tonu bu, yeni boyalı arabada da aynı ton oluyor bence çok güzel

[Resim: GzovV2.jpg]
bizim bi arkadaşta vardı orjinal güneşten solma vardı bu tamponları ön arka farları stopları panjuru sisleri tamamen sıfırdan orjinal aldı tüm parçaları fırın boyadan çıktı araba şimdi görmen lazım lanet bişey olmuş araba karşıdan kendini jilet gibi görürsün baktıgında, Big Grin birde sitemizdeki barok kırmızı
renkli göreceksin. bu sekilde yaparsan 2.5 lira gözden çıkar. :ps
Başka tonda boyatacaksan komple soyulup ic dış motor içi bagaj boyanmasi lazım anıl ın söyledigi gibi farklı tonda renkleri gördüğün zaman moralin bozulur gerci bi zamandan sonra normal gelmeye başlıyor(kendimden biliyorum ) hiç hoş olmuyor dışı seni içi beni yakar hesabı Olmamış  kapali garaj da şart ki yapılan emek uzun süre aynı kalsın.
güneşte beklemesse en az 5 sene ayna gibi gezersin, sürekli gölgede duracak araba.
Bence Boyatma Kardeşim Böyle Çok Güzel.
(05.06.2016, 23:50)eaydin42 yazdı: [ -> ]Kadife kırmızı veya barok kırmızı gibi daha açık tonlarda yakışabilir

Bir kaç güne kesin kararımı vereceğim.

(06.06.2016, 00:09)exsantric yazdı: [ -> ]bizim bi arkadaşta vardı orjinal güneşten solma vardı bu tamponları ön arka farları stopları panjuru sisleri tamamen sıfırdan orjinal aldı tüm parçaları fırın boyadan çıktı araba şimdi görmen lazım lanet bişey olmuş araba karşıdan kendini jilet gibi görürsün baktıgında, Big Grin birde sitemizdeki barok kırmızı
renkli göreceksin. bu sekilde yaparsan 2.5 lira gözden çıkar. :ps

Valla kesin olarak taktım boyatıcam. Tampon vs bütün plastik aksamı yenileyeceğim. Koltuklarım tertemiz tabana da yalıtımı basacağım.

(06.06.2016, 00:20)ersın124 yazdı: [ -> ]Başka tonda boyatacaksan komple soyulup ic dış motor içi bagaj boyanmasi lazım anıl ın söyledigi gibi farklı tonda renkleri gördüğün zaman moralin bozulur gerci bi zamandan sonra normal gelmeye başlıyor(kendimden biliyorum ) hiç hoş olmuyor dışı seni içi beni yakar hesabı Olmamış  kapali garaj da şart ki yapılan emek uzun süre aynı kalsın.

Aslında kırmızının tonları pek de renk farkettirmez diye düşünüyorum ama yine de dikkat edince farklılık belli olacaktır. Biniciyim fakat satarken sorun da olabilir.

(06.06.2016, 00:32)jokmestok yazdı: [ -> ]Bence Boyatma Kardeşim Böyle Çok Güzel.

Boyatacağım kardeşim kesin kararım.
@bordosl peki işçiligine güvenebilecegin saglam usta varsa öyle gir.
(06.06.2016, 23:20)exsantric yazdı: [ -> ]@bordosl peki işçiligine güvenebilecegin saglam usta varsa öyle gir.

İşte Antalya'da o biraz sıkıntı. Burda ustacıklar çok.
Sayfalar: 1 2 3