Tofas Team

Tam Versiyon: lpg anahtarı çıt çıt sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Lpg anahtarı canı sıkılınca kesici rölesi gibi çıt çıt çıt sayıyor led ışıklar sesle birlikte gidip geliyorlar, araba impala gibi hırıltılı çalışıyor, anahtarı ortaya alınca stop edeceği yerine normal çalışıyor çıt sesi gidiyor 15 20 sn. sonra anahtar ortada olduğu için stop ediyor. Şimdiye kadar 2 kere oldu.  Anahtarda arıza mı var acaba yoksa şase almama işi mi ?
(01.06.2016, 23:47)Anku yazdı: [ -> ]Lpg anahtarı canı sıkılınca kesici rölesi gibi çıt çıt çıt sayıyor led ışıklar sesle birlikte gidip geliyorlar, araba impala gibi hırıltılı çalışıyor, anahtarı ortaya alınca stop edeceği yerine normal çalışıyor çıt sesi gidiyor 15 20 sn. sonra anahtar ortada olduğu için stop ediyor. Şimdiye kadar 2 kere oldu.  Anahtarda arıza mı var acaba yoksa şase almama işi mi ?

Aynı sorun bizim şirket arabasında var çözemedim ama şaseyi güçlendirmeyi denemek lazım en kötü kutuyu değiştiririz
anahtarın lehımlerınde temassızlık var bulabılırsen sorunlu yerı gerı lehımle yada al bı anahtar tak
Sorun lehimdense elektirkçiye göstereyim ben yapamam  Smile
ya elektrıkcı alacak senden on lıra bı lehımle hatta bakmaz bıle uğrasmaz al gıtsn yenısını
Bağlantıları gözden geçir bir yerde temassizlik kopukluk olabilir hatta anahtarin arkasındaki soketi kontrol et belki erimiştir.
Anahtari ortaya aldığında benzindeyken karbüratördeki benzin bitene kadar araç çalışmaya devam eder, lpg de ortaya aldi mi stop eder.herşeyi kontrol edersin duzelmezse anahtarin icindeki yollarda kopukluk vb varmı kontrol edersin varsa eger kendin tamir edersin ufak tefek lehim işleri yapıyosundur zaten.
Elimden geldiğince kabloları takip edeyim umarım sorunu bulurum, benzinde bir süre stop etmiyor normal birşey ama tüpteyken hırıltılı çalışırken anahtarı ortaya alınca tüp akışının düzelmesi ve 20 saniye sonra herşey düzeldiği için stop etmesi tuhaf  Huh
aynı sorun bende de yaptı tabiki buji kabloları değiştikten sonra yaptı. buji kablosunun dışına bir kablo sarılıyor gazda çalışması için ona baktır bir atiker servisinde son çare anahtarı değiştirmek
Arkadaşlar Benim arabada Pioneer Teyp var benim araçta kontaktan sinyal gelmediği için bir anahtar koymuştum anahtara basınca teyp açılıyordu. Geçen bir yazıda kaloriferden uç alın diye okuyunca bende dedim ki hem anahtar dursun hemde kaloriferden alayım ucu kontağı açınca teyp otomatik açılsın kontak kapalıyken de teybi açmak istersem düğmeye basar çalıştırırım dedim. Ancak iş pratiğe gelince ilk denememde şaşırdım Lpg anahtarı da enerjisini kaloriferden alıyor sanırsam ve kontak kapalı iken ben düğmeyi açınca otomatikman lpg anahtarına ve kontağa elektrik gitmiş oluyor. bende şaşırdım kontak kapalı kontak ışıkları yanıyor ve lpg de çıt çıt ses çıkarıyor. Yani bu elektriksel bir durum kontak dışında lpg ye enerji gidince yaptı bende o nedenle bağlantılarını bir kontrol ettir derim.
(02.06.2016, 01:34)Anku yazdı: [ -> ]Elimden geldiğince kabloları takip edeyim umarım sorunu bulurum, benzinde bir süre stop etmiyor normal birşey ama tüpteyken hırıltılı çalışırken anahtarı ortaya alınca tüp akışının düzelmesi ve 20 saniye sonra herşey düzeldiği için stop etmesi tuhaf  Huh

Bunu eğimli yerde mi deniyorsun lpgde iken hiriltili çalışıp ortaya alınca duzelip geç stop etmesi karbüratöre benzin de geliyor. bu söyledigim bende de oluyor ozellikle rampa bi yerde aracın totosu yüksekteyken benzin kesicisi ile karbüratör arasındaki hortumdaki kalan benzin yuzunden böyle oluyor( kesicinin saglam olduğu dusunursek benim sağlam benzini kesiyor) tabi anahtarin ışıkların gidip gelmesi bununla alakalı değil.

Emrah abi 3 bacaklı anahtar koyup orta bacağa teybin kablosunu bağlayıp dista kalan kablolara birine kaloriferden aldığını diğer uca da diğerini bağlayabilirsin.
Sayfalar: 1 2