Tofas Team

Tam Versiyon: 1.6 düz motor doğanı piç motora çevirmek için ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Siz değerli TOFASTEAM AİLESİ arkadaşlarım.. 
1989 model 1.6 düz doğan yani karadüzen motor aracımı yakıt ve performans iyileştirmesi için piç motora çevirmek istiyorum. bunun için almam gereken malzemeler parçalar nelerdir ?
Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler..
önce kendınızı tanıtan bır konu açmalısınız ve forum kurallarını okuyup uyalım lütfen Exclamation
pardon benim hatam kusuruma bakmayın dalgınlığıma geldi ..
eğer tam bir piç motor olsun istiyorsanız piç motor emme manifoldu slx karbüratör yatık kapak elektronik ateşleme (hava filtre kazanını değiştiremeye gerek yok ama oda değişsin derseniz onla beraber külbütör kapağınında değişmesi lazım)
teşekkürler ustam ..evet tam bir dönüşüm yapmak istiyorum.. ustam var fakat parça sıkıntım var bu konuda . internet üzerinden getirtmem gerek ama parçaları arattırdığımda hangisi olup olmadığını seçemiyorum
forumda fatih abide doğan l için emme manifoldu aramıştı internetten almıştı sanırım parçacılarda yoktu
Pic motorun emme manifoldunu bulmak zor galiba ilk etapta karbüratörden önce manifoldu bulmak gerek.
Doğanlarin ateşlemesi nasıl bilmiyorum ama plainli ise sadece pic in ateşleme sistemi takılıp mevcut karbüratörunde bakımı yapılsa bile memnun eder diye düşünüyorum.
karbüratör ve emme manifoldunu mecbur değiştirmem gerekecek .. manifolda bağlanan yerleri kaynak yapmış normal şekilde sökemedik dün uğraştık birsürü .. yeni karbüratör alıcam ve başlamışken komple piç motor olsun istedim .. benim düşündüğüm orjininden daha iyi yakıt tüketimi ve performanslı olacağı ama ?
slx karbüratör daha iyi bide buna ateşlemesi katılınca çok iyi oluyor
Tamamdır yakıt nasıl olur bilmiyorum ama performanslı olcagi kesin mevcut manifolda slx karbüratör için diş açılıyormuş ama hava alıyormuş. inşallah pic in manifoldunu bulursun. kolay gelsin.
Sayfalar: 1 2