Tofas Team

Tam Versiyon: İ.e Araçta Benzin Miktarı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar şimdi bizim i.elerde enjektörden gelen benzini artırmak için neyi güçlendiricez benzin pompasınımı yada enejktörü değişsek yada beyin işimi. gaz ayarı gibi bi sistem yapamazmıyız çünkü üst devirlerde araba istiyo Big Grin. 5.viteste zaten bitiyo arabalar bunu yakıt miktarını elle ayarlayan bi sistem düşündüm olurmu ? tabi aynısını lpgde yapabiliriz sport mod gibi elektronik ama benzn daha mantıklı pompadan barı yüksek bi pompamı enjektörden farklı enjektörmü ? beyin bu konuda miktar ayarı değilde devire göre artırma azaltma vazifesi yapıyo sanırım ?
Püskürtilen yakıt miktarını bizim araçlarda map sensörü ayarlıyor.
Zengin fakir yakıt karışımını oksijen sensörü ayarlıyor.
Enjektör sadece yakıtı partikul olarak dağıtıyor.
Bu hareketi gaza basınca gaz konum sensörü sağlıyor. gaza bastikça gaz konumu sinyal voltajı üretiyor .
Sistem zincirleme halinde ecu sayesinde bu işleri gerçekleştiriyor.
Gaza bastığında karubratör boğazı açılıyor.bu açılan bogazda hava+yakıt karışımınının düzenliliğini sağlamak için bu sistem şart.


Farklı barlarda yakıt pompası sistemin saf halinde yakıt tasarrufu sağlar.
Map sensörünün hava boru çapı genişletilerek algılaması geçiktirilip fazla yakıt püskürtmesi sağlanabilir.
Araçlarımızdaki saf enjektör buna dayanamayabilir. Filtre kısımlarından patlayabilir. Daha geniş ağızlı bir enjektör olabilir. ama bunu ecu ve diğer sistemlerle adaptasyon sorunu çıkacaktır.

Bunun yerine krank sensörü devir aralığı genişletilebilir.Yazılımla buda üst devirlerde krank yataklarını ve piston piyal kollarını parçalar.(çıkmaz mı çıkar ama uzun süre dayanamaz)


Yakıt hız ile doğru orantılıdır ama bir noktaya kadar. O bir nokta da motorun ürettiği torktur.Bunun üzerine çıktığınızda hız anlamında  yani km/h olarak bir değere ulaşırsınız ama güç olarak ulasamazsınız en küçük rampada güç kaybedersiniz.(Kapışacağınız zaman rampalı yolda buna kalkışmayın)

Özetle sistemin bir değişkenini değiştirdiğinde buna etki eden diğer girişleri de değiştirmek zorundasın.
güzel açıklama yani her türlü ecuya dokunmamız gerekli bi aralar yapanlar olmuştu bi anlasam şu ecu olaylarından yaparmda . yokmu bunu yapacak biri
Pc'ye bağlamadan olmaz.
Ve kullanılacak yazılım çok önemli. Akıllı bir yazılım olması gerek ben bir şeyi değiştirdiğimde ona göre başka değerleri kendisinin değiştirmesi gerekli. Usta ile felan olmaz.

Bizim araçlar max 4000d/dak da en yüksek torku üretiyorlar. ve max güçü de 5500d/dak da sağlıyor. bunun üstüne çıkmanın sadece km/h bazında avantajı olabilir.

Burada sistem tamamen elektronik ateşme ile bu şartlar sağlanıyor. Ama aslında elektro-mekanik sistem olsa biraz daha hüç artışını söz konusu. Ama bu tamamen kapsam dışı.
karbüratörlüde subabları büyük dereceli tak desek benzin artışı vermen şart oluyo biz dereceli ve subab taktığımızda sensörlere giden değerler artış gösterip ecu bunu benzin miktarında artış olarak veriyomu yoksa değişen bişey olmuyormu olmuyorsa işte sıkıntı bu derecelide taksak verimi lpgde verecek benzinde veremicek dereceliyle vs biz benzinide artırırsak ecuyuda desteklersek 500 lira gibi bi maliyete güzel güç alırız gibime geliyo ama işte dediğin gibi pc bağlantısı yapılıp değerlere bakılıcak orj egzntrik ve dereceli arasında sensör farklı okuyp benzini artırıyosa güzel de bizim beyin o kadar beyinmi Big Grin
Benzin artışı olarak verse bili bu sirkülasyonu sağlayacak pompa olmasi gerek. Bu derece performans artışı yapıldığında araç artık doğan değil Marea oluyor... 5 10 hp güç artışına gidilebilir.

Ecu bunu kapsamı bilemiyoruz. Yakından bakmak gerek. Bundan anlayan normal bir usta yoktur bana göre.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi