Tofas Team

Tam Versiyon: Çürükler için bi fikir.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar arabanın içini motorunu komple evin önünde indirdim. Kaportasında bazı yerlerinde çürük var. Elimde 5 6 kutu çelik macunu var. Çürük yerlere uygulamak istiyorum ama çürüğü nasıl oyucaz macunu nasıl soyucaz. Bilgilendirirseniz sevinirim.
çürüğü macunla doldurmayın ilerde macun patlar vurduğuın boyaya yazık olur tornavidayla çürüğü iyice oyun pürmüz ile orayı ısıtıp tel fırçaylada iyice boyasını sökersin
peki delik çürükleri nasıl yapıcaz yeni bi saç kaynatmamız lazım dimi
aynen o şekil yapılırsa iyi olur macunla doldurursan bi zaman sonra patlar üstüne vurduğun boyayıda kaldırır
Macun işi en berbatıdır. Polyester macun suyu sünger gibi çekip şişer. Sac kaynatmanın yerini tutmaz ama macun işine göre daha dayanıklı olsun derseniz Çürük yeri iyice kazıyıp temizleyiniz. Oto boyacılarında bulabilirseniz epoksi astar alınız. Paslı yerlerde temiz sac çıkmazsa biraz daha iyi tutunuyor. Akrilik astar nokta kadar pası görünce bırakır.

Astarı deliğin çevresine sürdükten sonra küçük delikleri doğrudan mastikleyebilirsiniz. Büyük deliklerin arkasına sac parçası koyarak mastiklerseniz su sızımtısıyla çürüğün büyümesini durdurur. Üzerine de bir veya iki kat rötuş yapar gibi sprey boya geçilirse sırıtmaz.

Maşpiyel sacına, ön direklere, çamurluk içi, taban sacı gibi yerlere yama yaptım. Çamurluk ağzı gibi görünen yerlere mastik iyi olmaz. Sac kaynatmak şart.

Ucuza aldığım mastiklerin içinde en iyi yapışanı Sintaş Ocean veya Ocaen gibi bir markaydı.
Teşekkürler cihangir abi yeterince açıklayıcı oldu benim içim. Dediğin doğru makina vs lazım olmadığı sürece kendim yapabilirim ama dediklerin için makina kullanmak şartmı acaba.
Silikon tabancası şart. Kartuşlar 300ml, sosisler 600ml civarıdır. Evde yoksa işe göre satın alabilirsiniz.

Zımpara için de en kalın olanı tavsiye ederim. 40 numaralı zımpara sacın üzerinde çizik de bırakıyor. 80 numara çıplak saca sürülünce çizikleri de alıyor. Zımpara alırken arkası kâğıt değil de bezli olanlarından alırsanız daha dayanıklı olur. Diğeri ıslanınca zorlanınca yırtılmaya başlıyor.

Sac parçası bulamazsanız sinek teline benzer örgü tellerden kullanabilirsiniz. Biraz daha etli olduğu için çalışırken bükülmez. Çektiğiniz mastik gözeneklere dolunca daha iyi yapışır. Yabancı bir forumda görmüştüm. Konuyu kaybetmesem link de verirdim.

Çok da özel bir alete ihtiyaç yok. Mesela elinizin sığmayacağı bir yer olur, aklımızın yettiğince fikir vermeye çalışırız. Atladığım yerler varsa tecrübe ettiğim kadar bilgi de veririm.
Çok teşekkürler cihangir abi