Tofas Team

Tam Versiyon: Jant Boyama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun aleyküm forumda bi abimin önerisi üzerine Akçalı 802 gümüş boya aldım birde Akçalı parlak vernik jantları boyayacağım. Önce zımpara sonra çiziklere macun sonra tekrar sulu zımpara boya ve vernik.. işlem sırası bu şekilde olacak galiba. Birde bugün kaportacı ustam o boyayla olmaz felan demişti bana fakat forumda bi abim boyamıştı gayet hoştu sizin fikriniz nedir? Boya altta ki resimde; 

[Resim: aEJJj2.jpg]
Boyacilarda jant boyası satılıyor bunlar dayanıksız oluyor
Akçalı boyayı kullandım. Tekerin birini ve stepneyi boyamıştım. Diğerlerininin yanında daha sarı ve mat kaldı. Hiç beğenmedim. Ertesi sene kazıyıp yeniden boyadım.

Sanayideki boyalar daha iyidir. Benim kullandıklarım Motip Akrilik Primer Astar, Motip gümüş jant boyası ve Motip parlak vernik. Fiyatı Akçalı' dan belki biraz daha fazladır. Sonucun fotoğrafını da veriyorum.

Jantı boyamadan önce vernik kısmı kalmayacak kadar zımparalamanız lazım. Siyah sac jantta vernik olmadığı için ayrı tutuyorum. Çizikler derin değilse polyester yerine rapid(sıyırma) macun da olabilir. Çelik jantta metale kadar zımparalarım derseniz malzemeler yeterlidir ama sac jantta boyayı tamamen sökecekseniz primer astar tat vermiyor. Çıplak sacın üzerine çok kuvvetli bir astar attırmak lazım.

[Resim: th_DSCN0467_zpsb8821bff.jpg]
Derin çizik hasar yoksa macuna gerek yok iyice zımpara yapar boyarsin.dayaniklilik konusunda da tazyikli su tutmazsan daha uzun ömürlü olur.
Bu boya ile orijinal egzozu boyasam nasıl olur
(14.05.2016, 09:23)Yıldırım.sar06 yazdı: [ -> ]Bu boya ile orijinal egzozu boyasam nasıl olur

Jant boyasıyla olmaz. Isıya dayanıklı boya olarak spreyler var. Manifoldu bile boyarsınız. Normal boya atılırsa pul pul dökülür.
son susturucu fazla ısınırmı boya atacak kadar
Kardesim orjinal jant boyasini sprey kutuya bastir bide bernik al tamam dir
egzoz için verniğe gerek var mı ? yoksa Zeus___Raa abi için mi dediniz @wiksa-67
(14.05.2016, 12:17)Yıldırım.sar06 yazdı: [ -> ]son susturucu fazla ısınırmı boya atacak kadar

İki sene önce arka fren merkezi bozulduğu için fren sıkmış. Jantın boyası kabarınca anlamıştım. Frenin yaydığı ısıyla son susturucunun ısısı aynı mıdır bilemem ama tecrübemi anlatayım ki emeğiniz boşa gitmesin.
Sayfalar: 1 2