Tofas Team

Tam Versiyon: Lpg gösterge sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Benim araçta Üzerinde Voltran yazan lpg göstergesi var. Daha önce bir sorun yoktu ancak şimdi gaza da alsam Benzine de alsam hep ışık benzinde yanıyor. Sorun ne olabilir. Acaba resimdeki yanıktan olmuş olabilir mi?
[Resim: o3LkJm.jpg][Resim: ljoWAX.jpg]
aracın gaz geçiyormuş kesicilerin dinle anhahtrdn avç kapa yaparken yalnız bu şekilde binme ufak bi kıvılcımdan aracından eser kalmaz elektrikçiden veya parçacıdan bi soket bul yanan kabloları değiştir bence şuan senin aracının LPG tesisatı kısmen çalışıyor aracının LPG veya benzinlemi çalıştığını kontrol et

SS70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O soketi kesip yeni soket bağlanan lazim LPG anahtarında ki yanik dişleri temizlemelisin 
Benin basima geldiydi şehir içinde gidiyordum tik diye istop etti marş basiyirum basiyorum almıyor ara sıra alıyor giderken tik kesiyor 1 hafta cildirttiydi beni sonra o soket yanmış bu hale gelmiş sakin boyle kullanma onu hallet yolda kaliverirsin
Teşekkürler arkadaşlar. Araba normalde teklemezdi arada teklemeye başladı galiba bundan. En kısa zamanda değişip ondan olup olmadığını yazarım.
Kesinlikle o yanik olayını çöz
Gaz kesicisinin ordaki kablolarının kontrolunu yap. Şase var arabanda büyük ihtimal.
Kardeşim git bi gazcıya düğmeyi ve tesisatı değiştirsin allah korusun en ufak kıvılcımda tutuşur söndüremezsin başıma geldi ordan biliyorum bende düğmenin arkası değilde düğmenin kaputta ki tesisatı tutuşmuştu
Bir sitede şöyle bir yazı buldum bundan da olma ihtimali var mıdır acaba? 

-Araç rölantide düzensiz çalışıyor veya stop ediyorsa gaz filtresi arızalı veya tıkanmış olabilir. Tıkalı filtre regülatör de düşük basınç oluşmasına sebep olur. Bu durum aracın rölantisinin düşmesine ve teklemesine sebebiyet verir. Filtrenin en kısa sürede değiştirilmesi gerekmektedir. 
LPG anahtarının içi bozulmuş ve kısa devre yapmış iç lehim yerlerinde sıkıntı var ve kısa devreden dolayı ısınıyor ve yanmaya başlamış artık. aracın tek nokta anahtar bozulursa benzinde çalışmaz. Böyle bir duruma denk gelirsen çaresiz kaldığın durumda mavi ve kırmızı kabloyu birleştirirsen araç direk gazda çalışır.(kontak + lpg valf)

LPG filltresiyle alakası yok konunun tamamen elektriksel bir arızan var.
LPG anahtarları yerli malları orta kalite bu parçalar zamanla içlerindeki bakır plaketlerinin (yani baskı devrelerinin) lehim yerleri atıyor ve ilerim sağlamıyor ve buda zamanla içindeki transistör,entegre,kapasitor,ve röle vb parçaları kısa devre yaptırıyor.şase dediğin olayın düğme ile alakası budur.

Bu sorunu çözmezsen lgp valfin bozulabilir.Bozulması dediğim açma-kapama yapmaz anlamında değil , değişken gaz basıncı valfe giren boruları patlatır buda gaz kaçağına sebeb olur. Bunun sonucunda sağ ön amarsitor kulağının orada elektronik klemens kutusu var o gazın soğuk etkisi ona zarar verir.(Bu en iyisi) En kötüsü gaz kokusunu anlamazsın patlatırsın kendini.