Tofas Team

Tam Versiyon: Boya sökme için yardım.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar herkeze iyi akşamlar. Aracım sanayide yaklaşık 1 ay kadar yatıcak motor için. Bu esnada komple içini filan söküp bi kaporta boya attırmayı düşünüyorum. Fakat kaportanın bi miktar fiyatından düşmek için, aracımın boyasini sanayide kendim sökeyim diyorum. Boya sökücüler filan varmış pek bi bilgim yok kaporta konusunda. Çürük,çatlama vs vs var arabada zaten. Nasıl yapabilirim ne kullanmam gerekiyor.
Oğuz kardeşim bu konuda bende arayıştayım 300 tl gibi bi aparat var kumlu soyma işlemi için ama onada kaportayı inteltiyor dediler.Zaten 300 tl o parçaya yazık dıy olarak üzerindeyim bu konunun bende İnşallah ufkumuzu açıcak yorumlar gelir konunun takipçisiyim .
Buda güzel bi alet ama çok ufak bi büyüğü olsa mesela olabilir ama fiyat artıyor tabiki 
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/dual-action-airbrush-badsector-kumlama-cam-yazma-187564607#product-information
(05.05.2016, 20:33)cang0 yazdı: [ -> ]Oğuz kardeşim bu konuda bende arayıştayım 300 tl gibi bi aparat var kumlu soyma işlemi için ama onada kaportayı inteltiyor dediler.Zaten 300 tl o parçaya yazık dıy olarak üzerindeyim bu konunun bende İnşallah ufkumuzu açıcak yorumlar gelir konunun takipçisiyim .
Buda güzel bi alet ama çok ufak bi büyüğü olsa mesela olabilir ama fiyat artıyor tabiki 
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/dual-action-airbrush-badsector-kumlama-cam-yazma-187564607#product-information

Alet iş görür bişeye benziyor ustam alınabilir aslında. Ya kaportaya üzülmüyorum ben zaten işlem görücek yani. İnşallah dediğin gibi yorumlar gelir. Kaportacıya söylesen kaç para istiyicek kim bilir. Garajı olan vs vs yararlanır hem bu durumdan kardeşim Smile
fren hidroliği, pürmüz yada zımparayı eline alırsın koluna kuvvet...


bundan 20 kutu alsan yeter gibi komple kutusu ne kadar acaba toptan satan yerler varsa kimi yerde 8 lira kimi yerde 10 liraya felan satılıyor yada kompresörle solvent alıp tenekede çıkarmak olabilir, aslında.
Değişik markaların boya sökücüleri var. İyi bir lastik eldiven takıp kullanabilirsiniz. Cildinize temas ederse yakar. Bir de sac jant gibi çok girintili parçaları soymak isterseniz kazıması ve yıkaması zor olur. Sökücüyle uğraşmak istemezseniz 40 numara zımparayla saca yaklaşıp 80 numarayla sacı temizlerseniz yine güzel olur.

Bence ustaya sormakta fayda var. Sacı görmeden astara kadar zımparalamak yeterse fabrikanın koruması kalsın derim. Çok kaliteli bir sac astarı atılmazsa eskisinden daha kötü de olabilir.

[Resim: 204947304_tn30_0.jpg]
ersin abinin dediği yöntemler işe yarıyor bizim hidrolik kutusu sızdırıyordu şaseye damlamış boyayı bildğin poşet gibi yaptı kaldırdı.
(06.05.2016, 00:47)ersın124 yazdı: [ -> ]fren hidroliği, pürmüz yada zımparayı eline alırsın koluna kuvvet...

en doğal yöntem ersinim doğru söylüyor
Zımpara işi en garantisi dediğiniz gibi. İnternette video izledim aletle takır takır söküyolar. Ama ne kadar sağlıklı bilinmez. Fren hidroliği çok zararlı bi madde ya göze filan geldimi sıkıntı yani. Boya silmek içinde evet mantıklı oda.

@exsantric kanka 20 koli bile yetmez belki ya. fazlasıyla masrafli bu bana kalırsa
boya sökücü jeller var o kadar pahalı değiller bende onlardan alabilirsiniz
Sayfalar: 1 2