Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin kesici
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar internetten yeni benzin kesici aldım.yalnız bu icadın vanası ne tarafta duracak on- off Wink
[Resim: image.jpg]
Off da duracak. vana benzin akışını manuel açmak için on konumuna alırsan selenoid devre dışı kalıyor.takarken giriş çıkış yönüne göre takarsin.
on konumuna alırsak manüel olur off konumuna alırsak  içerdeki düğmeyle benzine aldıgımızda kendi  açılır kapanır yani doğrumudur?
on: manüel
off: otomatik?
Evet abi. On konumunda durursa benzin akışı kesilmiyor icerden yakıt anahtarindan kontrol de edemiyorsun, ta ki o vanayi tekrar elle off konuma getirinceye kadar. Yapilma amacı akü bitti yada herhangibir arizadan lpg anahtarı işlevsiz kaldı doğal olarak lpg kesicileri de açılmıyor, bu durumda benzine alıp yola devam etmek için vanayi on a alıp benzinde kullaniyorsun.
(22.04.2016, 11:27)ersın124 yazdı: [ -> ]Evet abi. On konumunda durursa benzin akışı kesilmiyor icerden yakıt anahtarindan kontrol de edemiyorsun, ta ki o vanayi tekrar elle off konuma getirinceye kadar. Yapilma amacı akü bitti yada herhangibir arizadan lpg anahtarı işlevsiz kaldı doğal olarak lpg kesicileri de açılmıyor, bu durumda benzine alıp yola devam etmek için vanayi on a alıp benzinde kullaniyorsun.

çok teşekkürler. peki son olarak birşey daha sorcam ben araci aldigimdan beri benzinde çalıştıramadim ustayada gitmedim gitmemde. az önce otomatigin üstünü söktüm baktım herşey güzel taktım aracı çaliştirdigimda depodan gelen borunun oraya elimi koydugumda bi emme yoktu çıkıştada bi üfleme falan sanırım bozuk degişmesi lazim. kesiciye baktıgımdaysa  ok işaretleri bana ters geldi  ok işaretlerine göre karbüratörden boru gelip otomatige gidiyor bu tam tersi olmasi lazim deyilmi ok işaretleri otomatikten gelen boruyu karbüratöre  götürür yönünde olmasi gerekmezmi. takan bunu tesr takmışsada bunu düzeltmek için yeni boru almak lazım yoksa çok ters kaliyor kesici

[Resim: IMG_20160422_105714.jpg]
Resimde sağdaki boru otomatik den gelen sol da ki de karbüratöre giden ama oklar tam ters yönü gösteriyor
Ters takmışlar benzin akışı ok yönünde olması gerekiyor.hortum alıp duzeltebilirsin.otomatikden çıkıp kesiciye giren hortumu kesici üzerinden çıkartıp motor soğuk iken bir şişeye ucunu sokup lpg de aracı çalıştır benzin otomatigi çalışıyorsa şişeye benzin gelir abi.
(22.04.2016, 12:09)ersın124 yazdı: [ -> ]Ters takmışlar benzin akışı ok yönünde olması gerekiyor.hortum alıp duzeltebilirsin.otomatikden çıkıp kesiciye giren hortumu kesici üzerinden çıkartıp motor soğuk iken bir şişeye ucunu sokup lpg de aracı çalıştır benzin otomatigi çalışıyorsa şişeye benzin gelir abi.

çıkardım yere tuttum araci çaliştirdim gaz verdim tık yok hıç bişe gelmiyor otomatik ten. otomatik girişini test ettim yakıt geliyor ama ordaki yakıt gelişi tazikligi konusunda bişe diyemem sonuçta orasıda vakum görevi yapacak çekecek diyer taraftan atacaktır.
Benzin otomatige geliyorsa; otomatik ciksindan araci calistirinca benzin gelmesi gerekiyor. Otomatigin içindeki diyaframi yırtılmış olabilir abi. Tamir takımıni alıp degistirebilirsin. Benzin lazım olduğunda otomatik cikisindan kesiciye giden hortumu çıkarıp şişeye benzin doldururum Big Grin
(22.04.2016, 12:46)ersın124 yazdı: [ -> ]Benzin otomatige geliyorsa; otomatik ciksindan araci calistirinca benzin gelmesi gerekiyor. Otomatigin içindeki diyaframi yırtılmış olabilir abi. Tamir takımıni alıp degistirebilirsin. Benzin lazım olduğunda otomatik cikisindan kesiciye giden hortumu çıkarıp şişeye benzin doldururum Big Grin

Soktum baktım temiz yırtık yok ama yinede çalışmıyor otomatik komple degişcem
Aslında mesele şu ki benzin kesicisini taktıkları yer kolaylarına geliyor fakat yanlış
Benzin otomatiğinin hizasında motor kulağının takıldığı şasenin üstünde duracak otomatikten gelen boru kesiciye girip oradan tekrar karbüratöre dönecek böyle olunca boru yönünde sıkıntı yok kaput içinde kalabalıkta olmuyor
Sayfalar: 1 2