Tofas Team

Tam Versiyon: Gaz beyni ve kalorifere gelen hortumlarda devirdaim sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun aleyküm.

Aracım son günlerde yürür haldeyken tekleme yapmaya başladı. Tekleyince sağa çekip kontrol ettiğimde her seferinde beynin  donmak üzere olduğunu gördüm. Tabi durum böyle olunca hararet hemen yükselmeye başlıyor ve yedek su deposundan su atmaya başlıyor.

Bugün beyine giden su hortumunu söktüm aracı benzinde çalıştırdım, gaz verdim oradan pek sağlıklık su gelmiyor çok az. utanmasa hiç gelmeyecek. Aracı benzinde belirli bir süre sürünce azda olsa ısınıyor. Motorcum termostat sıkıntılı olabilir dedi değişitrdim yine aynı sorunu yaptı. Gititim yanına inceledi etti hatta o hortumdan içeri hava vs üfletti ama değişen hiçbirşey olmadı. Ordan dönüşte elektrikçiye uğradım danıştım, yüksek ihtimal manifoltun altından gelen boruda tıkanıklık olabilir dedi.

Şimdi bu metal  boruyu kendim söküp kontrol edebilir miyim?
Dediğim hastalığın sebebi ne olabilir?

Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.
Termostatla alakası olsa motor ısınır hararet düşmez fan açmaz ustayı tebrik ediyorum  Exclamation
Devirdaim bozuk olabilir ,kaloriferin borusunu sökebilir kontrol edebilirsin
[Resim: 4682-thickbox_default.jpg]
Müsait bi zamanda söküp kontrol edeyim onu sonucu burdan paylaşırım. Elektrikçi bile konuya motorcudan daha
vakıf çıktı.
@Falcon417 Üstad baktımda bu parçaya ulaşmak sanki biraz sıkıntılı gibi geldi. Ön kısımda 2 somon var oraya ulaşır sökerimde arka kısımda sökülmesi gereken yerler varmı? Veya en kolay nasıl sökeriz?
Hava filtresi kazanını sök daha geniş imkanın olur
@Falcon417

Üstad geçen gün söküp boruyu felan kontrol ettim tıkanıklık felan çıkmadı. tekrar yerine takıp farklı bir ustaya gittim. Yaptıklarımıda anlattım oda aynı şekilde söktüklerimi söktü etti. Bulduğu bütün deliğe hava bastı. Birde kalorifer hortumundan içeri verdi. Bayağa paslı su çıktı. Neyse taktı toparladı çalıştırdık biraz çalıştıktan sonra beyin yine dondu. Neyse sıcak su feln döküp beyni açtı fln sonra çalıştırdık bu sefer donma yapmadı. Neyse oldu tmm dedik heralde 40 lirada para verdik. Bugün araç soğukken tüple çalıştırdım gidiyordum trafiğin tam ortasında stop edeceğini anladım sağa çektim o anda stop etti zaten. Beyin yine donmuştu. Sorun halen daha devam ediyor yani. Aracı benzine alıp yoluma devam ettim.

Şimdi şöyle birşey var aracı benzinde sürüp hararet yükseldikten sonra sıkıntı çıkarmıyor genelde. Ne yapacağımı şaşırdım araçtan soğudum bu yüzden.
Araç benzinde çalışırken lpg beyninin su borularını söküp baktın mı tazyik ne durumda ? kalorifer ısıtıyor mu normal şekilde?
(03.04.2016, 20:51)Falcon417 yazdı: [ -> ]Araç benzinde çalışırken lpg beyninin su borularını söküp baktın mı tazyik ne durumda ? kalorifer ısıtıyor mu normal şekilde?

Beyine giden hortumları ilk kendim söktüğümde aracı benzinde çalıştırdım gaz verdim ettim ama hiç su göremedim. Tamirci hava tutup bütün heryeri bağladıktan sonra radyatörün suyunu doldurunca aracı hiç çalıştırmadan bile beyine gelen hortumdan su verdi. Araç ustaya dün  gitmişti bugün söküp durum nedir bakmadım. Şimdi yarın alıp gidicem bu olmamış diye birsürü hikaye reçetesi yazacak + sorunuda çözemeyecek.

Hatta dün götürdüğüm de orda beyin dondu sonra beyin radyatöre hava basmaya başladı. Tuttu bana bu sefer arabanın contasında sıkıntı var havayı suya veriyor fln saymaya başladı. İyi dedim madem contasında sıkıntı var neden benzinde aynı sorunu yapmıyor, ne alakası var dedim bu sefer kıvırtmaya başladı. Daha öncedende donmuştu kışın gazcıya götürmüştüm normal dedi. Beyindeki gazı radyatöre basıyor demişti. Zaten kıştan beride böyle bir sıkıntı yaşamadım.
ContaYa baktır birde aynıları benim başıma gelmişti conta yanik cikti suyu motora karismamisti ama benm Termostat bozuktu hararet yükseliyordu ondan yaptı suda felan eksilme varmi birde devirdiam felan degistirdinmi
Halil bey aynı durumu farklı şekilde yaşadım aynı şekilde banada bir sürü boş masraf çıkardılar.Radyatörlerin şişlenmeside dahil .Beyin donmuyordu ama kalorifere su gelmiyordu.Kendi ustam dahil gittiğim heryer 40 dereden su getirdi elektrikçi tamirci arasında mekik dokudum sonuç olarak hücra bir köşede 45 yıllık motor ustası ile tanıştım uzun yolda giderken kaputu açmasıyla conta yaktığını söyledi arabanın . İzmirde 350 tl gibi olan işlemi 150 tlye yapıverdi sonuç olarak düzeldi .
Sorun çözülemezse contayada bi baktırın isterseniz .
Sayfalar: 1 2