Tofas Team

Tam Versiyon: üfleme nedir ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
s.a arkadaşlar geçenlerde benzinlikte 89 şahine  yağ koyalım dedik neyse 1 litre yağ koyduk  sonra çalıştırdık  bu arada aracımın sibopları vuruyormuş neyse 5 dk çalıstı pompacı arkadaş yağ cubuğunu  cıkarttı bi kaç sn içinde üstümüz yağ oldu bi baktık o delikten deli gibi yaf fışkırıyor  bu hadiseye bakarsak aracın motoru üflememi yapıyor ve 130 km geçememe  olayınıda bu üflemeye bağlayabilirmiyiz
Oradan yag atmasi aracin motor sihhatini gostermez. Her alttan eksantrikli motor oradan yag atar. Motorun sihati cihazla olculur.
ordan her halukarda yağ fışkırır zaten, pompacılara da pek güvenmeyin hepsi bahşiş peşinde.
(30.03.2016, 20:41)geforcemx yazdı: [ -> ]ordan her halukarda yağ fışkırır zaten, pompacılara da pek güvenmeyin hepsi bahşiş peşinde.

Big Grin
(30.03.2016, 19:36)tzcn112 yazdı: [ -> ]s.a arkadaşlar geçenlerde benzinlikte 89 şahine  yağ koyalım dedik neyse 1 litre yağ koyduk  sonra çalıştırdık  bu arada aracımın sibopları vuruyormuş neyse 5 dk çalıstı pompacı arkadaş yağ cubuğunu  cıkarttı bi kaç sn içinde üstümüz yağ oldu bi baktık o delikten deli gibi yaf fışkırıyor  bu hadiseye bakarsak aracın motoru üflememi yapıyor ve 130 km geçememe  olayınıda bu üflemeye bağlayabilirmiyiz
Arac calisirken mi cekti yag cubugunu

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üfleme olayına bu motorda yağ çubuğundan değil yağ dolum kapağından bakılır. Oradan direk yağ atar üflemeyle alakası olmaksızın.

Yağ kapağını açtığınızda oradan buhar-duman karışımı çıkıyorsa o zaman üfleme vardır denilir. Bu karışımının yoğunluğu duman oranı ve üfleme şiddetine göre de motorun durumunu anlarsınız.

Yalnız daha kesin sonuçlar için kompresyon testi yaptırmanız gerekli.

Motorun çalışmasını 3 şey etkiler.

1. Motorun genel mekanik durumu, gömlek,piston,sekman, silindir kapak, sübab, eksantirik mili, krank mili, iticiler vs gibi parçaların durumu.

2.Motorun ek donanımları, ateşleme sistemi, yakıt sistemi, soğutma sistemi ve egzoz vs gibi

3.Motorun çalışma ayarları, avans ayarı, buji tırnak açıklığı, sübab ayarı, hava-yakıt karışım oranı vs gibi.

Önemli olan aracınızda nerede arıza var öncelikle bunu teşhis etmeniz gerekli.