Tofas Team

Tam Versiyon: Marşa basınca Lpg lambası birkaç defa kapanıp açılıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. İlk başlarda havaların soğumasıyla birlikte sabahları marşa basma süresi uzadı. Aracımı 1-2 gün çalıştırmadığımda özellikle sabahları marşa basınca lpg göstergesinin lambası bikaçdefa açılıp kapanmaya başladı. Marş az zorlanıyor.Araba ısındıktan sonra herhangi bir sorun olmuyor. Elektrikçiye ve akücüye gösterdim akünün sağlam olduğunu söylediler. Lpg servisine gösterdim marş dinomosundan olabilir dedi. Elektrikçi marş dinamosuna bakarız ama paran gider dedi. Elektrikçi kontağın altında 2 kabloyu birleştirdi en son. 2 yılda bir akü değiştiriyorum. Lpg ayarı hava filtresini yeni. Lpg'ye röle taktırmıştım daha önce ondan olabilir mi? Marş dinamosuna mı baktırayım yoksa yeni akümü alayım. Yardımcı olursanız sevinirim Smile
Benimkide öyle oldu sonra heptrn gidiyor mars basmıyor hafta sonu inşallah marş motorunu aöküp kömür takıcam
Burak kardeşim selamün aleyküm.lpg lambası marşa basınca kapanıp açılıyormuydu ? Bugün ilk çalıştırmamda lamba kapanıp açıldı çalıştı. Stop ettirdim ,ikinci marşa basmamda marş süresi uzadı ama lpg anahtarının düğmesinin lambası kapanıp açılma yapmadı. İlk çalıştırmada sorun oluyor. Seninkide böyle yapıyormuydu.
Dostum geçtiğimiz hafta başıma geldi. Marşa basıyosun çalışmıyor sonrada lpg beyni sönüyor. Tüm sigortaları söküp  takıyorum lpg yanıyor araba çalışıyor.Elektrikçi ye gösterdim sigorta kutusundan yapar dedi. Lpg takıldığında sigorta kutusu devresi kaldırmıyor belli bir süre sonra bunları açıyormuş. Lpg nin kontaktan enerji aldığı yerdeki kabloyu kesip motordan bobinden direk çekti. 10 gündür şükür tek marşta alıyor.
Cevabınız için teşekkür ederim, iki gün bekliyecem ,bugün pek fazla yapmadı, dün elektrikçi kontağın altında iki kabloyu birleşitdi, belki ondan bugün biraz daha az oldu. Düzelmezse eleltrikçiye söylerim dediiğiniz gbi yaptırırım.Marş otomatiğyle, kömüründen şüpheleniyorum birazda. 1998 'den beri  1 defa marş dinamosu bakımı yaptık sanıırm.
Hocam bu sorunu aküden yapar . Akün ölmüş olabilir başka bişeyden yaparmı bilmiyorum
Aküyü iki yere gösterdim ,akücüye ve elektrikçiye . Makineyle ölçtüler sorun yok dediler
Arkadaslar tofas grubunun tup tesisatina role takiyolar gucleniyor herhangibi bir elektirikcide baglata bilirisiniz cnku zayif geliyor akim kesiyo role takdirinca sorununuz gider

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
röleyi daha önce taktırmıştım hocam , arıza röleden olabilrimi?
Olabilir tbiki kardesim bi baktir sen elektrikciye

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi