Tofas Team

Tam Versiyon: Devir saati 6000 de kaliyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ayni modülü bende degistiriyim benimkide bozuk ozaman devir cevirmiyor araba
(28.03.2016, 14:18)ersın124 yazdı: [ -> ]Abi bana normal gibi geldi. tofas 5500 de kesilir daha fazla devir çeviremez diye biliyorum.



@txs16 ahmet abiye selam olsun 1001.

aleykum selam eyvallah ersin Big Grinsağolasın Big Grin
(28.03.2016, 15:37)huricane yazdı: [ -> ]Diğer motor çesitlerini bilmiyorum ama i.e araçlarda krank sensörünün halt yemesi diye biliyorum.Red line bölgesinin aşılması pistonları parçalar. Ama iki durum var burda araç yükte iken ve boşta iken.

Boşta iken 6000d/dak, Ama yüktede öyle. 200km/h hızda bile 6000d/dak.


Merak konum oldu ince bir araştırayım.

KArburatörlü araçlarda devir kesme gibi bir olay yok.Bu olay sadece enjeksiyonlu tiplerde var.(Marka ve model fark etmeksizin)

bizim araçları dyno cihazına soktuğunuzda max gücü 4000d/dak ta üretirler... Yani max gücünün 4000 de üreten araca fazla devir yüklemenin bir anlamı yok. o yüzden bu devirden sonra motor güç üretmiyor zaten.Bunu da fabrikası alt devirlerde yüksek güç üretmek üzere tasarlıyor.

Aslına bakarsanız neden 6000'i geçmiyor diye düşünmek yerine...4000d/dak da üretilen güç ve tork değerlerinin fabrika limitleri olan 6000d/dak değerine araç taşıyor mu taşımıyor mu bakmak gerek. Bunu koruyabilien motor en teknolojik motordur benceBig Grin

Aynen ben,m araçtada 6000devirde kesiciye giriyo, hatta geçen gün değerli bir abim hayretle baktı durdu ilk defa bir Şahin görüyorum keisciye giren helal olsun vesaire Big Grin
İşte enjeksiyon mantığını bu araçlara yakıştıramayanlar var (aslında bir bakıma haklılar) birde donanımlı tamirci pek yok.
Modulu degistirdim sadece devir saatinin ibresindeki titreme duzeldi. Disbirator icindeki mrkanizmayida yrniledim. Avans ayarindan diyorlar. Avans tabancasi olmadan olmazmis
ustamin bi sözü var
avans tabancasiyla sanayici rolantiye bakarak usta ayarlar avansi diye
Sayfalar: 1 2