Tofas Team

Tam Versiyon: Kısa far sorunu..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleykum arkadaşlar..
Konuyu tam olarak nereye acacagimi bilemedim maruz gorun lütfen..

Benim sorunum şu. 92 şahinim park ve uzun farkları yanıyor fakat kisalarda problem var bir kaç zamandır boyle bazen konsol tuşunu bi kaç defa AC kapa yapınca duzeliyor bazen uzundan kisaya geçişlerde kendiliğinden yanıyor. Sigorta kontrolü yaptım hatta patlak olmamalarına rağmen tekrar değiştirdim.ampulleri kontrol ettim tel kesmesi yok. Bildiğim kadarıyla tesisatta şase yaptığı zaman sigorta yanıyor ama öyle bir şeyde yok. Baştan aşağı tüm tesisata da bakamiyorum daha berbat etmiyeyim diye o yüzden siz bilen arkadaşlara danismak istedim.. Elektrikciye gitmelimiyim yoksa kendim halledebilirmisin? 
Değerli zamanınızı ayırdığıniz için teşekkürler..
Far anahtarını açıp kolu uzuna getirince farlar yanıyor ama kısalar yanmıyorsa koldan şüphelenirim fakat belli olmaz sigorta kutusu arızasıda olabilir kısa farlar yanmıyorken sigorta kutusunda kısa far sigortalarında elektrik olup olmadığını kontrol edebilirsin en azından koldan olup olmadığı kesinleşir
anahtar bozulmuştur büyük ihtimalle yenisini alıp değiştirin.
Anahtar bozulsa uzunları yakamaz selektörden bahsetmiyorsa tabi eğer
kısalar yanıkken far rölesinin üstüne dokunsana veya kapağını aç kapat
Far rölesi olup olmadığını bilmiyoruz o sonradan takılan bişey eğer varsa bu da bir ihtimal akünün oralarda bundan var mı ?
[Resim: 440689bb919a182.png]
Sigorta kutusu değişçek benimde aynıydı.yakında hiç birşey çalışmicak dikkatli ol gözün hararet göstergesinde olsun...


Sent from my iPhone using Tapatalk