Tofas Team

Tam Versiyon: elektronık atesleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
selamun aleykum arkadaslar aracımda pılatınlı atesleme sıstemı var elımdede elektronık dıspurator elektronık bobın var dıspuratoru elektronık yapmak ıstedm ustalar elektrık tesısatı gereklı fln dedı 150 lıra falan ıstedı vazgectım dıspuratoru degıstırmesek de sadece bobını degıstrsek sulu bobını sokup elektronık bobını taksak takabılır mıyz
Ondan asil verim almak icin distirbutorun degismesi lazim o diatirbitor 14 ve 15 dis olarak iki cesit uretildi biri pic motor icin biri s motor icin sanirim 14 dis olan duz motora uyuyor elektrik tesisatinda pek bi degisiklik olmiycak ama karburatore vakum avansi icin rekor acilmasi gerek veya rekorlu karburator bulman lazim tam olarak calismasi icin
karburatoru degıscem zaten s ıcın bu dıspurator uyuyo benım arabaua
Elektronik dist ve bobin varsa geriye bişey kalmamış zaten. Dist. 14 dişse takılabilir. Elektrik tesisatı da 10dk lık iş + - bağlıyorsun bir de elektronik modülden gelen 2 kablo bağlanıyor. 150 liraya komple motor tesisatı çektirilir. En fazla 20liralık iş. Vakum avans olmasa da olur ama ben vakum avansı da yaptım yararlı bi sistem faydasını görüyorum.
elektronikteki disli pim ile sabitlenmis diş sayısı tutmasa bile degistrilebilir.karburatoru degistirmesen bile avans için 1.boğaza kelebegin üzerine delik acilip rekor takılır.buji, buji kablosu alır takarsin.elektrik bağlantısında zor birşey yok zaten. ateşleme sırasını değiştirmeden söktügün gibi takarsin hepsi bu kadar.

@M.Can elektronik distribütörde platinlideki gibi tevzi makarasinin olduğu tablaya bagli agirliklarin merkezkaç kuvveti ile calisan mekanik bir sistem var mi peki? yoksa eğer vakum avansinin bağlanması gerekli.
İki tane kablo bağlayacaklar istedikleri paraya bak  Eek
[Resim: attachment.php?aid=2726]
(14.03.2016, 00:58)ersın124 yazdı: [ -> ]elektronikteki disli pim ile sabitlenmis diş sayısı tutmasa bile degistrilebilir.karburatoru degistirmesen bile avans için 1.boğaza kelebegin üzerine delik acilip rekor takılır.buji, buji kablosu alır takarsin.elektrik bağlantısında zor birşey yok zaten. ateşleme sırasını değiştirmeden söktügün gibi takarsin hepsi bu kadar.

@M.Can elektronik distribütörde platinlideki gibi tevzi makarasinin olduğu tablaya bagli agirliklarin merkezkaç kuvveti ile calisan mekanik bir sistem var mi peki? yoksa eğer vakum avansinin bağlanması gerekli.

Evet hem mekanik hem de vakum sistemi var. Onun için sıkıntı olmuyor.
Sağolasın distribütörü parcacidan detaylı alınca detaylı incelememistim heyecanla hemen taktım.söyledigin gibi gaza yuklenmede hızlanması cok iyi. halen platinli araç kullanan arkadaşların ilk yapmasi gereken bir uygulama verilen paraya değer.
(14.03.2016, 21:42)ersın124 yazdı: [ -> ]Sağolasın distribütörü parcacidan detaylı alınca detaylı incelememistim heyecanla hemen taktım.söyledigin gibi gaza yuklenmede hızlanması cok iyi. halen platinli araç kullanan arkadaşların ilk yapmasi gereken bir uygulama verilen paraya değer.

Ben aldım dist ve bobini takacak usta bulamadım kendim de cesaret edemedim attım deponun bir köşesine. Aylar sonra aklıma geldi dedim bir bakayım para verdik o kadar bari parçalayayım içini temizliyeyim sistemini çözeyim. Big Grin  Baya parçalarına ayırdım temizledim bi güzel sonra topladım. Yine takacak usta bulamadım. Big Grin  Dedim bu böyle olmucak iş başa düştü yabancı forumlardan elektrik şeması buldum bağlantı için. Sonra gittim bi ustaya söktürdüm platinli sistemi bunu taktırdım sonra kendim elektrik bağlantısını yaptım çalıştırdım. Aslında söküp takması da basit de yağ pompası tahrik dişlisini çıkarmayı gözüm yemedi.

Sistemin artılarına gelirsek ben hiç bu kadar faydası olacağını düşürmüyordum. Çalışma sesi değişti arabanın devirlenmesini vs saymıyorum bile Önceden yüksek devirde motor yerinden çıkcak gibi bağırırdı şimdi yüksek devirde homurduyor. Sistem kendini kısa zamanda amorti ediyor hem yakıt yönünden hem platin meksefe yönünden.
@M.Can Epeydir aklımda olan bir şeydi gittiğim yerlerde cogu distribütörun ucunun farklı olduğunu idda ediyordu, kimileri çok yaktirir,platin yakmiyorsa gerek yok diyordu en son muglada torosa takan ustanin olduğunu yanlız bizdeki uc kısmın kesilip diğerine kaynatilacagini öğrendim hatta torosa slx karbüratör bile takmışlar.buraya tofasteam.com a rastladım işin aslının öyle olmadığını öğrenmiş oldum.
Yazdıklarına aynen katılıyorum arac tuhaf bir şekilde eskisine göre sessizlesti, marş süresi kisaldi.platin den yana problemim yoktu yakıt olarak şu anda 20 lt lpg ile 180km gidiyor devirli sert kullanimda.
Sayfalar: 1 2