Tofas Team

Tam Versiyon: mercek far yapılışı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
selam tt ailesi 1 ay önce yaptığım çalışmayı paylaşmak istiyorum bana yardımlarını esirgemeyen mehmetcan kardeşime çok teşekkür ediyorum saolsun çok yardımcı oldu  Smile
gerekli malzemelerimizi sırayla yazıyorum.
d1s mercek takımı artı kapak alıncak d2s forza zenon kıt. 2 adet 1000 watta kadar destekleyen diyot.
2 adet far oparın benimkiler eserindi ondan aldım. 2 adet far camı düz olanlardan.
bigisayar güç kaynağı spriel makinesi makkap delik açmak için uç, yıldız tornavida mercekteki vidaları sökmek için ayrıca uçlar var bende vardı. boya silikon 30 cm yakın 100 luk su borusu.
[Resim: 7ggoX5.jpg]
tasımızın ölçüsünü alıp bantlıyoruz h4 ampulu güç kaynağıyla çalıştırıp duvarda yerlerini görüp bantlıyoruz bende ıkı adet var bi tasın birde normal far içinde çekilmiştir tasınkı yeterkı oluyor herşeyi buna göre ayarlıyoruz.
[Resim: YkkvbZ.jpg]
merceğin girceği deliği kesip biçiyoruz fazla geniş olmasın dikkat edin yanlarına vida delikleri açılcak ben çekmedim o anın fotosunu
[Resim: rMMg63.jpg]
[Resim: Mpp60M.jpg]

merceğin yuvaya oturtuluşu ayarları yapıp vida deliklerini açıyoruz makkapla.
[Resim: YkkvOk.jpg]
arkadan görüntüsü bu şekilde.
[Resim: QBBRVg.jpg]
[Resim: WkkVDQ.jpg]

güç kaynağıyla d2s ampulü bağlayıp yakıyoruz ayarlarını yapıp vidalarını sabitliyoruz.
[Resim: 5778aD.jpg]
[Resim: o33AyQ.jpg]


camı normal koyup deneme amaçlı denedim tabi benim hoşuma gitmedi.
[Resim: ZkkLRz.jpg][Resim: 7ggopm.jpg]

rgb led koymaya karar verdim 16 farklı anımasyonlu ışığı yakınca far tasın içide yansıyordu dedim nabsak acaba mehmetcanlada konuşuyoruz tabi bunları yaparkende farklı bişiler ararken bulduk Smile
[Resim: o33Amo.jpg][Resim: g88kg2.jpg][Resim: RkkJAj.jpg]
[Resim: v55gO4.jpg]kapağı genişletmekti oda bunun için 100 lük su borusu kullandım kesip biçtim ayarlarını yaptım kapağa yapıştırdım iç tarafınada folya yapıştırdım bundan sonrası boya falan işleri zaten ben siyah kavun içi kullandım buyrun resimler.
[Resim: kBBjPA.jpg]
[Resim: rMMgb7.jpg]
[Resim: OAARjZ.jpg]
bunlarda montajdan sonraki halleri bende karbon folyoda vardı fazladan tasın altına yapıştırdım.
[Resim: g88kE5.jpg][Resim: YkkvmZ.jpg][Resim: v55g9z.jpg]
bitmiş hali evde duruyor nısandan sonra takıcağım arac üstünde deneme yaptım ve bitirdim aşadaki resimde mehmatcanın çizimiyle elektrik tesisatımız var  :alkis Big Grin
[Resim: XkkBa5.jpg]
beni dinlediniz için teşekkür ederim herkese kolay gelsin Maşallah demeyi unutmayalım  :ohoh :ps
Güzel çalışma olmuş maşallah bu diyot 1000w lık (çok büyük bir diyot olur o) şart değil 1n 4001 yada 1n 4007 olur diyot sadece mercekli farın içindeki bobini (motor) kumanda ediyor.
Vay masallah. Jantlarla takım olmuşlar ben de boru dan toz kapağı falan yapacak herhalde diyodum.folyolar ampulun sıcaklığıyla koyvermesin. Bendeki tek iyi yanı mercek kapağıni farin reflektore cuk diye oturmasiydi. Mersonun jipi ile fiyat 500 lerin farı gibi birşey çıktı ortaya.
(08.03.2016, 02:39)124gtı yazdı: [ -> ]Güzel çalışma olmuş maşallah bu diyot 1000w lık (çok büyük bir diyot olur o) şart değil 1n 4001 yada 1n 4007 olur diyot sadece mercekli farın içindeki bobini (motor) kumanda ediyor.

Numaralara gore bulmasi zor oluyor tesisatcidan aldim diyotlari tanidikti bi sıkıntı olcagini sanmiyorum abi arkadasta bu sekilde uzun zamandir kullaniyor.
Diyotu kisa dan uzunca geçince far sönmesin diye takmis abi.

Aslinda diyot far rolesinin tetik uçlarına takilabilir
(08.03.2016, 02:48)ersın124 yazdı: [ -> ]Vay masallah. Jantlarla takım olmuşlar ben de boru dan toz kapağı falan yapacak herhalde diyodum.folyolar ampulun sıcaklığıyla koyvermesin. Bendeki tek iyi yanı mercek kapağıni farin reflektore cuk diye oturmasiydi. Mersonun jipi ile fiyat 500 lerin farı gibi birşey çıktı ortaya.

Saolasin ersinim farkli bi bulus oldu boru isi sorma hic  Big Grin mercek vidalarinin orda hava deligi var fazlasi cikar ordan bi sıkıntı olcagini sanmiyorum hic. Seninki iyi denk gelmis biz bole boruyla moruyla ugrasiyoruz iste maksat is olsun  Big Grin
Olmuş olmuş güzel olmuş Smile bende  selenoide 12v verip bekleyince ateş gibi oluyor zaman rolesiyle birşeyler düşünüyorum tek far söndü kontrol için sökünce deneme yapicam. sende nasıl ısınma falan varmı?
Uzun sure calistrmadim hic evde yatiyolar suanda isinir die dusuyorum bende su arkadaki silkonlari temizleyip sicak silikon yapicam icimi kurt dustu baya   Big Grin zaman rolesi ne ise yaricak ?
Sicak silikon olmaz erir. Sıvı conta olabilir ısıya dayanıklı birşey olması gerekli.ben dayson mastik kullandım power supply ile 4--5 saat kesintisiz çalıştırdim birşey olmadı.
Selenoide 12v verdim 3-5dk da ateş gibi oldu daha düşük versem bu seferde sellektorde yavasladi zaman rolesini sellektor atarken yada uzuna geçişte 10-15 sn sonra perdeyi ayakta acik tutacak kadar dusuk voltajli kademeye geçişte kullanicam.
Sista etv kırmızı silikon var ısıya dayanıklı onu kullanabilirsinuz 
http://www.hepsiburada.com/sista-177853-rtv-kirmizi-silikon-isiya-dayanikli-310-ml-kartus-p-HRSISTA177853?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.yapi.market.banyo.urunler.pla&gclid=CLu6tsvTsMsCFeYK0wodeYUN_A
Sayfalar: 1 2 3