Tofas Team

Tam Versiyon: Fahri müfettiş
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Geçmediğim gitmediğim yolda kırmızı ışık ihlalinden 199 tl kitlemiş fahri aynasız nasıl itiraz ederiz :zopa

Arkadaşlar başına gelen varsa nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz üstünden zaman geçmeden hemen yarın itiraz edicem
eger kamera kaydin varsa o saat o dakika oradan gecmedigin ispat edebilirsen iptall odemeb yapilir
Kameram yokta orda mobese vardı yanlış hatırlamıyosam oda olmazsa petrol falan var illaki orayı gören bi kamera vardır işlek biyer çünkü

Benim kanıtlamam mı lazım yoksa itirazı ediyim onlar araştırırmı ilk defa başıma böyle bişey geliyo
Trafik cezalarına karşı itiraz etme prosedürü ve bu cezalara karşı hangi sürede neler yapılabilir, o konuda tüm sürcüüleri ve radar mağdurlarını bilgilendiriyoruz.. 

Öncelikle kesilen trafik cezalarının “10 iş günü içerisinde tebliğ edilmediği” gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz edilebilir.

KTK’nun 116. maddesine istinaden gıyapta yazılan trafik cezalarına karşı, yani plakaya yazılan cezalarda polisinin durdurup yüzünüze karşı yazdığı cezalar da  15 gün olan itiraz süresi, yüze karşı yazılan cezalarda, yazıldığı tarihten itibaren; Gıyapta,plakanıza yazılan cezalarda ise, size tebliğ tarihinden itibaren başlamaktadır.

Cezanın kesildiği tarihin takip eden yılı sonuna kadar tebliğ edilmesi gerekirki 2 duruma göre de 1 yıllık  süreye denk gelir. Plakaya yazılan cezalar, ruhsatınızda yazılı olan, yani sistemde kayıtlı olan adresinize gelir, ikametinize PTT yoluyla gelen ceza, siz evde olmadığınız bir sırada gelirse postacı kapınıza bir not bırakır ve cezanızı muhtarlığa teslim eder. Tebliğ tarihi o tarihten itibaren başlar. Normal prosedür budur. Cezanız eski ikametgahınıza giderse, suç sistemin değil, ikametgah adresini yenilemeyen sizdedir.

İtiraz nasıl yapılacak

İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri’ne yapılır. Türkiye’nin tamamında mevcut olmadığı için bu işe, görevlendirilen nöbetçi  Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor,

Gerekli evraklar:

1. Dava dilekçesi

2. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi

3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi

4. Ruhsat Fotokopisi

5. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi’nin kalemine teslim ettikten sonra trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak. Dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek. Herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek. Mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir.

Trafikte haksız yere ceza aldığınıza inanıyorsanız. Özellikle fahri müfettişlerin yazdığı cezalarda bu durum sıkça yaşanıyor.
İtiraz etmeniz mümkün. Bunun için usulüne uygun bir itiraz dilekçesi ile Adliye yollarına düşmeniz yeterli
Şimdi yazacağınız dilekçenin bir örneğini verelim. Eklerini sakın eklemeyi unutmayın.
 
 
 
.............. SULH CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
 
İtiraz Eden: ........
İtiraza Konu Tutanağın Tarih ve Sayısı: (Tutanak tarih ve sayısı)
İtiraza Konu Tutanağın Tebellüğ Tarihi: (Tutanağın size ulaştığı, tebliğ edildiği tarih)
İtiraz Konusu: Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün Fahri Trafik Müfettişi Aracılığıyla kestiği 111111 Sıra No’lu (Kırmızı ışıkta geçme) İdari Para Cezası
 
Açıklamalar:
1-     (bu maddede otomobiliniz ve kendiniz ile ilgili bilgi verebilirsiniz)
2-     (bu maddede olayla ilgili bilgi ve sizin ne kadar özenli bir şoför olup, bu olaya karışma olasılığınız bulunmadığından bahsedebilirsiniz)
3-    (sonraki maddelerde olayla ilgili kanıt fotoğraf olmadığını, böyle bir olayın sizin başınıza gelme imkanının bulunmadığını, ne kadar özenli ve dikkatli ve kurallara saygılı bir şoför olduğunuzu ısrarla anlatmanızda fayda var)
Sonuç ve Talep: Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptalini saygılarımla arz ve talep ederim.
İtiraz Eden:
 
T.C. Kimlik No:
Adres:
EKLER:
1-     Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi
2-     Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi
3-     Ruhsat Fotokopisi
4-     Kimlik Fotokopisi

geçmiş olsun kardesimSmile
Teşekkürler abi dosya parası ne tutar acaba bide kazanınca iade ediliyomu o para
Geçmiş olsun.Ne kadar masrafın olur bilmiyorum ama kazanirsan geri iade ederler.cezanın yazıldığı saat de dakikada o noktadan uzak bir yerde olduğunu belgelemeye çalış derim.misal veriyorum o dakikada ucretli parkta olursun Yada yakıt aliyosundur gibi...
O saatte araba bahçenin önünde yatıyodu cezanın yazıldığı yerde bizim ev konyanın başıysa orası konyanın sonudur yani o kadar uzak kanıtlayabileceğim bişey yok işte kavşakta kamera varsa tek çare o

Babam trafik şubeye gitmiş cezayı yazan polismiş bugün izinliymiş belgelere bakmışlar yarın gelin kameradan inceleyelim yanlışlık varsa demişler.
Bilgisayar başından tofaş plakası sorgulayıp cezamı kesiyo bu vatandaş  Angry Huh
Allah belalarını versin bu görevini kötüye kullanan polislerin iki kişiydik gördük diye iddia ediyolarmış ellerinde görüntü yok kavşaktada mobese yok son çare köşedeki petrole gidicem ordada görüntü bulamazsam nasıl bi yol izlemeliyim iyice  Angry :zopa
Allah yardimcun olsun ne diyeyim.o kavşağı gören yada kavsagin en yakın tüm giriş çıkışlarını goruntuleyen kamera bulmaya çalış.
Veya eve giris çıkis yaptığında geçilecek tüm guzergahlari goren o günün kayıtlarını bulmaya çalış.
Amin abi bakalım inşallah bulurum o 200 lirayı yedirmek istemiyorum az para değil
Sayfalar: 1 2