Tofas Team

Tam Versiyon: Buji Önerisi ..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese Merhabalar , Sanırım Bi 20.000 Falan Oldu Bujileri Değiştirmeyeli Ve Artık Geç Çalışmaya Başladı . Buji Olarak Ne Önerirsiniz . Biraz Araştırdım Ancak Çok Bi Bilgi Sahibi Olamadım . Önerileriniz Nelerdir ?
3 tırnaklı veya 4 tırnaklı bulabilirsen performans açısından on numara yakıt tasarrufun artar çekişin artar aracın gücünde değişimi hissedersin 4 tırnak orjinal bosch bulman önemli Smile
Yakıtı Artırırmı Azaltırmı Peki ?

Passat İçin Var Diyor Parçacılar Ve 50 Lira Diyorlar 'da Uyarmıki Aceba , Yoksa Orjinal'mi almalıyım ?
Ben 3 tırnak kullanmıştım bi farkını göremedim yine orjinallerini taktırdım aynı Smile
Orjinal mi almalıyım ?
4 tırnak ateşlemede biraz daha kuvvetli oldugu için fark oluyor
takipteyim . 4tirnak buji bi sıkıntı vermiyormu nerden bulabilirim?
(29.02.2016, 17:43)xoxmahir yazdı: [ -> ]takipteyim . 4tirnak buji bi sıkıntı vermiyormu nerden bulabilirim?

orjinalden şaşma hacı sen bırak 4 tırnağı falan
Tırnak sayısının artması ateşlemenin en verimli tırnaklarla yapılmasına yarar dördü birden ya da üçü birden ateşliyor sanılmasın takılmasında sıkıntı yok iyi avansıda iyi ayarlanırsa güzel olur
İridyum alaşımlı olanları ömürlük olur diye biliyorum (yaklaşık 100-120bin km) Ama tam verim alınabilmesi için sistemin baştan sona uygun olması gerek diye düşünüyorum. Ateşleme bobini,buji kablosu ve buji.bu üçünün verimli olması gerek. Elektrikte akım yoğunluğu diye bir terim vardır. bu akım yoğunluğu kullanılan bujı kablosundan saniyede gecen akım şiddetidir. Yukarıdaki üçlüden herhangi birinde arıza, ya da kullanım ömründen dolayı aksama olması halinde ateşmede verimin düşer.

Kaynak tarafın bobin, yük tarafın buji dir bu durumda, aradaki iletken buji kablondur. Normal bujinin bir direnci var atıyorum 10k,ohm  iridyum alaşımlı olanın atıyorum 5k.ohm . Direnci küçük olandan daha büyük akım geçer ohm kanununa göre dolayısıyla senin bujı kablon ısınır, zamanla izolasyonu delinir ve en sonunda patlar.(Biz o safaya gelmeden zaten motor başka belirti verir... Değiştiririz)

Demek istediğim bu tarz buji kullanılacaksa buji kablosunun bujiye göre seçilmesi gerek...İlk kullanımda verimli gelebilir ama sonrasında kablon ısındıkça, ısınmadan dolayı buji kablosunun akım taşıma kapasitesi düşer.Bu durumda kayıp olarak yansır.

Olayın elektrik yönünden teknik açıklaması budur.
Sayfalar: 1 2