Tofas Team

Tam Versiyon: 98 model Şahin S Devir Saati Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
https://www.youtube.com/watch?v=HWJqeitK9e0&feature=youtu.be

Arkadaşlar merhaba
6 ay önce aldığım 98 model sahin s (tempra motor) aracımda videodaki gibi bir arıza mevcut.
kısaca sizlere anlatayım.araç soğuk iken hiç bir sıkıntı olmuyor düzenli bir şekilde çalışıyor.ama araç 55-60 derece sıcaklığa geldikten sonra rolantıde yada yolda giderken vıdeodaki gibi devir saati oynama yapıyor. devir saati oynama yapmaya başladığında arac kendini hafif bir şekilde kasmaya başlıyor ( sanki güç kesiyor).LPG de kullandığımda rolantide araç o hareketi yaptıgında motorun sesi hafif yükşeliyor ama stop etmiyor. benzinde yaptığında araç tekleme yapıyor stop ediyor.videodaki görüntüler benzinde iken çalışmasıdır. 3-4 tane ustaya götürdüm. birisi dedi karburutor arızalı degısecek. birisi dedi LPG ayarı bozuk. birisi dedi avans ayarı bozuk. hepsını ayarlattım fakat geçmedi.gecen bir elektrıkcıye gıttım dedıkı devır saatı o bılgılerı aracın bobınınden alıyor bobın ısınma yaptıgında arıza moduna gecıyorsa yapar dedı.guvenemedım ama olmadı bobın alıp denıyecegım.acaba sizlerin basına boyle bır olay geldımı? yardımlarınızı beklıyorum.
Üye olduktan sonra yönlendirildiğiniz bu konuyu es geçmeyiniz http://www.tofasteam.com/konu-yeni-uyele...#pid139142

Devir saati ateşleme bobinine bağlı olduğu için ihtimali yüksek
sorununuza çözüm olarak gosterilenlerin en mantıklısı bobin bu bariz elektrik arızası duşuk bir ihtimal tesisatta olabilir sağlam bir elektrikçinin bakması lazım
Ateşleme kaynaklı bir sorun lpglik karbüratörlük bişey değil.Ya ateşleme bobini ya da distribütörün içindeki manyetik bobin denilen sensör.
Bir an dedim yeni arabalar gibi ibre sona gidip geri gelecek ama degilmis Smile
vallahi banada ateşleme yada distribitör gibi geliyor ama anlıyamadım.bakalım 2 sinide deniycegim.birde biri dedi gösterge komple değişecek göstergedeki devir ibresinin şasi alma ıhtımalı var dedıler.yada motorda herhangi bi yerde şasi kacagı olabılır dedıler ama bana mantıksız geldı.eger boyle bır durum olsa neden soguk ıken yapmıyor. arac ısınınca yapıyor.önemli olan bu aracın ısınınca bu hareketı yapması.

(04.02.2016, 22:43)yucinx yazdı: [ -> ]Bir an dedim yeni arabalar gibi ibre sona gidip geri gelecek ama degilmis Smile

 vallahi bende bazen kendı kendıme dıyorum bu araba uçup gidecek. devir e bi bakıyorum sanki arac kendı kendıne redlıne na sokuyor kendını Smile
Farkettiysen abi en sonda kesici gibi yapiyor Smile
Yönetici Notu: Konu Kilitlenmiştir