Tofas Team

Tam Versiyon: valeo baskı balata arızalı çıktı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.A beyler,

Bir yakın akrabamın arabasının (tofaş şahin benimkisi gibi) baskı balatasını değiştirmek için ustaya vermiş. Parçaları biz almıştık valeo. Baskı balata arızalı çıkmış. Usta 2 kere işçilik istiyor. Parçacıda yeni balatayı ücretli verecekmiş ve arızalı olan parça için ruhsat fotokopisi ile parçayı toptancıya gönderecekmiş. Parça arızalı ise para iadesi olacakmış. İşçilik ücretinide talep edecekmiş toptancıdan parçaçı. Ne yapılabilir? Öneriniz nedir kimde hata vardır sizce?
Eğer ustalık bir olay yoksa ben de usta olsam 2 kere işçilik isterdim. Parça arızalıysa zaten satan da bilerek satmıyor alan da bilerek almıyor. Baskıda ne arıza var bilmiyorum ama gözle anlaşılacak bişey olsa usta anlardı herhalde. Parçayı üreten kusurlu yapacak bişey yok. İşçilik ücretinden kaçılmaz ustanın hakkı toptancı da parça parasını gönderir büyük ihtimal.
Gecmis olsun.parcalari kaca aldiniz iscilik ne kadar odediniz ?
Caanım ankarada oto ünlüde böyle şeyler olmaz ister iade et paranı al ister degiştir
(03.02.2016, 17:23)M.Can yazdı: [ -> ]Eğer ustalık bir olay yoksa ben de usta olsam 2 kere işçilik isterdim. Parça arızalıysa zaten satan da bilerek satmıyor alan da bilerek almıyor. Baskıda ne arıza var bilmiyorum ama gözle anlaşılacak bişey olsa usta anlardı herhalde. Parçayı üreten kusurlu yapacak bişey yok. İşçilik ücretinden kaçılmaz ustanın hakkı toptancı da parça parasını gönderir büyük ihtimal.

Valla usta tanıdıktı. 2. sökmeye indirmeye 50 tl aldı. Suçlu yok fabrika basımı illaki çıkar birkaç valeo bile olsa. Usta daha öncede karşılaşmış bu durumla. Asıl sorun bakalım valeo zararı karşılacak mı? Baya uğraşcaz gibi.

(03.02.2016, 17:28)mucahit44 yazdı: [ -> ]Gecmis olsun.parcalari kaca aldiniz iscilik ne kadar odediniz ?

Valla kardeşim baskı balata, yağ değişimi, buji ve kabloları, defransiyel yağ, platin meksefe, debriyaj teli, hava filitresi, yağ vilitresi, debriyaj için v gibi bişe birkaç parça daha var sanırım rulman adını bilmiyorum, 1 tane lastik tamiri son olarak 2 kez baskı balata indirdi ustam toplam 350tl hesap. Birde araba evin önünde yatıyordu akü bitmiş, lastik inikti, evin önünden alındı araç.

(03.02.2016, 17:28)mucahit44 yazdı: [ -> ]Gecmis olsun.parcalari kaca aldiniz iscilik ne kadar odediniz ?

sadece parça olarak valeo baskı-balata, buji ve kablosu, yağ 4 lt elf,hava ve yağ filitresi ürünler orjinal opar 240tl

(03.02.2016, 17:49)aslan570 yazdı: [ -> ]Caanım ankarada oto ünlüde böyle şeyler olmaz ister iade et paranı al ister degiştir

ünlüden isranbula çok yazıyorlar kargoyu.