Tofas Team

Tam Versiyon: Çalışmama sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Arkadaşlar,

Aracımı en son Cumartesi günü kullanıp park etmiştim. Dün akşam annem e gidecektim arabaya bindim marşa bastım marş motoru çalışıyor ama moto çalışmadı epey bi uğraştım. sonra benzin e aldım onda da biraz uğraştıktan sonra çalıştırabildim. Biraz benzinde çalıştırdım motor biraz ısınınca düğmeyi ortaya getirip benzini bitirdim. araç istop etti ve gaza alıp çalıştırdım yine aynı şekilde çalışmamazlık yaptı yaklaşık 3-4 dakika uğraştıktan sonra çalıştı bu şekilde annem e gittim (2-3 km) yolda motoru sesi farklıydı sanki rulman sürtmesi gibi bir sesi vardı bir de düşük devirde daha doğrusu vitesi değiştirdikten sonra yavaş gaza basınca motor pata pata yapıyor ve istob edecek gibi oluyor ne zaman ki gaza bazsam düzeliyordu. Neyse annemde arabayı kapattım 15-20 dk sonra eve dönecektim motor halen soğumamıştı. tekrar marşa bastım ama motor yine çalışmadı. hatta indim tüm buji kablolarını çıkardım tekrar taktım epey uğarştım dedim ya marş motoru yanacak yada akü bitecek. 15 dakikalık uğraş sonunda çalıştı motor yine garip sesli bir şekilde eve döndüm. araba 80 -85 dereceye geldiğinde sesi düzeldi gibi evin onunda istop ettim bastım tık diye saniyesinde aldı 4-5 defa istop edip tekrar bastım yine tık diye aldı. Pazartesi günü burada bayağı yağmur vardı. son zamanlarda ne zaman yağmur yağsa araba tuhaflaşıyor. Tamirci bir arkadaşı aradım o da distribütor kapağı nem yapmıştır dedi. Geçen yıllarda böyle bir sorun hiç olmamıştı. Sebebi ne olabilir bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin ne yapacağımı şaşırdım.
Soğuklarda benimde araç çalışırken sıkıntı yaşadım ama sorun akü, marş motoru, distribütör kapağı olabilir diye öğrendim ve ilk önce en uygun olanı olan distribütör kapağını değiştirdim(15TL) düzeldi Smile
Distribütör kapağı benim de aklıma geldi. Şimdi parçacıyı aradım 15 TL dedi en kısa zamanda değiştireceğim. Bu kapak altında conta yada ona benzer birşey var mıdır. ki nem almasını nasıl önleyebilirim. bir de Takarken herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu bir de kapak harici değiştirmem gereken başka bir şey var mı?
Herhangi bir ayar yapılmasına gerek olmadığını düşünüyorum sadece takarken kabloları sırasına göre söküp sırasına göre takmaya dikkat edin.
Aynisi bendede var.dispirator kapagi degisti lpg beyni degsti arac hala ayni rolantide hir hir hir yapiyo ve arac bagiriyor ama gitmiyor
Buji, buji kabloları, tevzi makarasi nı da değiştirebilirsin abi.