Tofas Team

Tam Versiyon: SLX karbüratör'e geçmek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Aracım 91 doğan L SLX karbüratör'e geçmek istiyorum, alacağım malzemeler neler ? Malzemeler ne kadar tutar ? İşçilik ne kadar tutar ? Şimdiden cevap yazdığınız için teşekkürler.
Pic motor ile s motorun emme manifoldu farklı ise pic motor emme manifoldu, karburator,kep,contalar gibi parçalar alacaksın.fiyat konusunda fikrim yok ama taktirmasiyla 500tl yi kesin geçer diye düşünüyorum.mevcut karburatorunde problem yoksa boşuna masraf etme derim onun yerine elektronik ateşleme ye gecebilirsin.
(05.01.2016, 21:18)ersın124 yazdı: [ -> ]Pic motor ile s motorun emme manifoldu farklı ise pic motor emme manifoldu, karburator,kep,contalar gibi parçalar alacaksın.fiyat konusunda fikrim yok ama taktirmasiyla 500tl yi kesin geçer diye düşünüyorum.mevcut karburatorunde problem yoksa boşuna masraf etme derim onun yerine elektronik ateşleme ye gecebilirsin.

Eyvallah ustam zaman ayırıp cevap yazdığın için sağolasın elektronik ateşlemenin ne gibi farkı olabilir ve max ne kadara patlar bize ? Malzemeleri neler ? Performans'ta ne gibi farklılıklar olur ? Yakıtta ne gibi farklılıklar olur ? + Slx karbüratör kep'ini takabilirmiyiz bu aracın karbüratörüne çünkü baya eskimiş karbüratör kapağı delinmiş ufaktan falan onların üstüne çekomastik çektim ama yinede rahatsız ediyor.
Slx kepi olur mu bilmiyorum. ben distribütör,bobin,buji, buji kablolarini 360tl sifir mako almıştım çikma olursa daha ucuza gelir. kendim taktım platinliye göre sessizlesti gaz yemesi değişti daha kolay çalışıyor.yakıtı öncesinde ölçmedim ama şu an devirli kullansam dahi 0.25krşun altında diyebilirim.
Doğan L ninde kendine göre elektronik ateşleme sistemi mevcut bilindik elektronikten farklı görünüş olarak
karbüratör olayına gelirsek gelişmiş emme manifoldu,karbüratör,hava filtre kazanı v.s alırsın ama çok tutar bence gerek yok
(05.01.2016, 23:53)ersın124 yazdı: [ -> ]Slx kepi olur mu bilmiyorum. ben distribütör,bobin,buji, buji kablolarini 360tl sifir mako almıştım çikma olursa daha ucuza gelir. kendim taktım platinliye göre sessizlesti gaz yemesi değişti daha kolay çalışıyor.yakıtı öncesinde ölçmedim ama şu an devirli kullansam dahi 0.25krşun altında diyebilirim.

Bende şöyle bi sorun var araç uzun yolda 80 90 gidince 17 16 kuruşa düşüyor yakıt 160 liraya 900 km gittim birazda gaz kaldığını söyleyebilirim ama şöyle bişey var araç red line gidemesemde 55 60 devirle gidince 50 55 kuruş yakıyor benzine alıyorum benzindede o hızda gidince aynı yakıtı yakıyor.

(05.01.2016, 23:55)Falcon417 yazdı: [ -> ]Doğan L ninde kendine göre elektronik ateşleme sistemi mevcut bilindik elektronikten farklı görünüş olarak
karbüratör olayına gelirsek gelişmiş emme manifoldu,karbüratör,hava filtre kazanı v.s alırsın ama çok tutar bence gerek yok

Mustafa abim öncelikle her soruma yardımcı olduğun için sağolasın abi, eksik olma. Slx karbüratör kepini düz karbüratör'e takabilir miyiz benim karbüratör kapağı biraz aşındıda gidici yani delik açıldı çekomastik falan çektim bende üstüne. Hem görsel güzel olur olursa slx karbüratör kepi hemde yenilemiş olurum ama olurmu takılır mı slx karbüratör kepi normal karbüratör'e ?
Düz karbüratör oval ,slx karbüratör yuvarlaktır takılmaz yani
(06.01.2016, 00:16)Falcon417 yazdı: [ -> ]Düz karbüratör oval ,slx karbüratör yuvarlaktır takılmaz yani

Anladım abi kesip biçsekte olmaz yani. Smile Smile
Kesip biçmelik değil malesefki
(06.01.2016, 00:22)Falcon417 yazdı: [ -> ]Kesip biçmelik değil malesefki

O zaman düz karbüratöre devam abi görüntü hoşlaşsın diye istemiştim zaten. Smile Smile
Sayfalar: 1 2