Tofas Team

Tam Versiyon: Marş Kaçırma Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba TofaşTeam Ailesi. 97 Doğan Slx i.e. Aracım da bir süredir marş kaçırma sorunu var. Bazen ilk defada marş kaçırmadan alıyor. Bazende 3-4 defa kaçırdıktan sonra 5. de marş alıyor. bunun sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Elektrikçi marş motorunu söküp marş otomatiğini tamir edecek ya da yeni marş otomatiği takılacak
(02.01.2016, 17:43)osmanseker45 yazdı: [ -> ]Merhaba TofaşTeam Ailesi. 97 Doğan Slx i.e. Aracım da bir süredir marş kaçırma sorunu var. Bazen ilk defada marş kaçırmadan alıyor. Bazende 3-4 defa kaçırdıktan sonra 5. de marş alıyor. bunun sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Aynı sorun bendede vardı ve marş otamatiği+kömürlerini alıp değiştirdim toplamda 50tl maaliyeti oldu. Birde ekstra olarak marş otomatiğinden marş motoruna giden kabloyu 12mm kesitinde başka bir kablo ile içindeki iki bobinden lehimledim(6mm bir 6mm'de diğer bobine olacak şekilde) ve sonuca ben bile inanamadım deli gibi marş alıyor video yükleyip konuya ekleyeceğim.



Soğuklarla birlikte geldiyse bu sorun akünde zayıfsa ondanda yapabilir bilgin olsun.
(02.01.2016, 18:40)ekskuizmi yazdı: [ -> ]Soğuklarla birlikte geldiyse bu sorun akünde zayıfsa ondanda yapabilir bilgin olsun.

Benimde daha önce böyle birşey yoktu soğuklar geldi arada yapıyor yağlanması lazım sanırım
Bugün yaptığım tecrübedir akünüz geliyor yavaş yavaş Smile    para biriktirin yavaştan :Big Grin
Kaçırma aküden olmaz arkadaşlar marş otomatiği dişlisi volanta çarpar kaçırma sesi bundan ibaret
Benimki soğukla alakalı değil @Falcon417  arkadaşın dediği gibi bence de. Sabah ilk işim söküp tamir etmeye çalışmak olacak. Ayrıca @tofasadam o videodaki gibi sesi nasıl çıkarabiliriz, ses süper geliyor.
(02.01.2016, 20:58)osmanseker45 yazdı: [ -> ]Benimki soğukla alakalı değil @Falcon417  arkadaşın dediği gibi bence de. Sabah ilk işim söküp tamir etmeye çalışmak olacak. Ayrıca @tofasadam o videodaki gibi sesi nasıl çıkarabiliriz, ses süper geliyor.

Marş sesini diyorsanız unun için motorun rahat çalışması ve ihtiyacı olan akımı tam çekebilmesi, bunun için de dediğim gibi marş otomatiği ile marş motoru arasındaki kısa kablonun kesitini kalınlaştırmak gerekiyor. Böylece rahat akım çekiyor ve hızlı ve rahat çalışıyor öyle oluncada bu tarz ses çıkıyor
Tavsiyem marş için mutlaka röle kullanın imkanı olan anadol marş rölesi taksın olmayan normal rölede kullanabilir
Anadol marş rölesi
[Resim: 87231231_tn50_0.jpg]
Sayfalar: 1 2