Tofas Team

Tam Versiyon: yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar resimleri yukledim bı yardım ediniz[Resim: jBZUllD.jpg] [Resim: 5tYk2hv.jpg]

birde bu filitre kapagını saplamaları değişiyormu dişleri artık kalmamıs gibi
İlk fotodaki jikle kelebeği. Fare kemirmiş gibi duruyor. Big Grin Otomatik jikle bozuk galiba ustalar da kelebeği sökmek yerine yontmuşlar fazla hava girsin diye. 2. fotodaki parça lpg mikseri onu sabitlemen lazım yoksa gazda düzgün çalışmaz. Filtre kabının somunlara tornacıda diş çektirebilirsin.
o kelebeği değiştirmek gerekirmi çekişi düşürürmü
Eğer jikle çalışmıyorsa o kelebek iptal edilebilir. O kelebeği değiştirirsen jikle tam açmadığı için araç boğulur 2.boğaz açıldığı zaman.
hiç üğraşmasammı yani gerçi stop etme gibi bir sorun yok sabahları calısınca rolenti 2000 e kadar gelıyor gaza biraz basıp çekince duzelıyor ama sadece motor sogukken yapıyor

(26.12.2015, 18:48)M.Can yazdı: [ -> ]Eğer jikle çalışmıyorsa o kelebek iptal edilebilir. O kelebeği değiştirirsen jikle tam açmadığı için araç boğulur 2.boğaz açıldığı zaman.

jıklenın calıştıgını nasıl anlasılır
(26.12.2015, 18:54)mesuttuna yazdı: [ -> ]hiç üğraşmasammı yani gerçi stop etme gibi bir sorun yok sabahları calısınca rolenti 2000 e kadar gelıyor gaza biraz basıp çekince duzelıyor ama sadece motor sogukken yapıyor

(26.12.2015, 18:48)M.Can yazdı: [ -> ]Eğer jikle çalışmıyorsa o kelebek iptal edilebilir. O kelebeği değiştirirsen jikle tam açmadığı için araç boğulur 2.boğaz açıldığı zaman.

jıklenın calıştıgını nasıl anlasılır

Jikle çalışıyor o zaman. Motor soğukken 1500-2000 devir civarında çalışır hararet göstergesi 50 derece civarına gelince jikle kapanır rölanti normal seviyeye düşer. Hiç değiştirmenize ya da çıkarmanıza gerek yok kalsın o şekilde. 2.fotodaki mikseri  düzgün sabitleyin yeter.
Jikle kelebeği ilk çalıştırmayı rahatlatması için kesilebilir bende o kısım kesik şuanda o durumla ilgili sıkıntı yok
Diğer elinde tuttuğun parça lpg mikseridir onun sabit durması lazım karbüratörün üstünde vidalarını iyice sık altında conta bulunmaz onun
Jigle klepesi açık konumda lpg mikserine surtuyor çalismasini engelliyor mikser de oturmuyor havada kalıyor. ben spiral ile biraz traşladım.
Karburatore klavuz çektirirsen de olur 8 lik vida ile tutturabilirsin alttan çıkan vidanin ucunu somunla sıkarsın taş gibi olur somunların fiberli olsun.koyduğun Resimdeki somunlar zamanla gevşeyip boğaza kaçabilir.