Tofas Team

Tam Versiyon: Rölanti sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Arkadaşlar,

Benim 90 Şahin son zamanlarda huy değiştirdi. aracımı ilk çalıştırdığımda istop ediyor sürekli gaza basarsam sorun yok motor ısınınca da sorun kalmıyor soğuk ken sürekli gaza basmam gerekiyor. Acaba benim jikle çalışmıyor mu bir sorun var gibi. Ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar
Jikle daha önce çalışıyor muydu? Normalde marşa basmadan önce gaza basıp bırakırsanız soğukken jikle devreye girer. Motor 1500-2000devir civarında çalışır jikle ayar vidasının durumuna göre. Motor sıcaklığı 50 derece civarına gelince normal rölantiye oturur.
benimki de aynı sorun vardı. sabah soğukta lpg ile marşa basıyorum çalışmıyor. be benzinde çalıştırıp hemen lpgye geçiyordum ve çalışıyor fakat rolantide durmuyordu. ısınınca düzeliyordu. LPG beynini değiştirdiler sorun düzeldi. lovato taktırdım. 94 şahin
bende karburatör de sorun var diye düşünmüştüm. acaba ayarlarıyla oynayarak düzelebilecek bir şey mi yoksa beyin in değişmesi mi gerekiyor bir de nekadar bir ücret tutar. Bu şekilde kullansam bir sorun olur mu?