Tofas Team

Tam Versiyon: Kaçak kontrol lambası yapma !!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar bu ustaların elindeki kaçak kontrol lambasını yapmayı denedim olmadı hangi kablo hangi ampul nasıl bağlayacam birbirine ve kacak icin - kutbunu söküp lambayı eksi kutbuna diğerinide artı kutbuna bağlamak mı lazım ve bağladıktan sonra ışığın yanmasımı kaçak var anlamında mı yoksa yanmaması mı ?.
elinize led veya düsük voltajda bile calisan bi ampul alin iki kablo baglayin ve akünün - kutbunu sökün kablonun bir ucu akü - kutbunda digeri ise - kablosuna bagli olucak herseyi acin arabada(kontak acin cakmakliga basin farlari felan)hicbisey calismiycak ama dugmeleri acik dursun lamba yanarsa kacak var demektir
Benim bildiğim herhangi bir şeyin açılmasına gerek yok ampul alacan eksi kutbunu sokuceksin lambanın bi ucu akü eksi kutbuna diğer uçuşa çıkardığın eksi kutup başı kablosuna bağlayacaksın yanarsa kaçak var demektir. Kaçağı bulmak içinde ampül sönmene kadar sigortaları sök tak yapacaksın hangisini söktuğunde ampul sönerse kaçak o sigortaya bağlı aksamlardan birindedir.
Eğer böyle birşey diyosanız bu konu belki yardımcı olabilir 

http://www.tofasteam.com/konu-evde-oto-kontrol-kalemi-yapimi?highlight=kontrol+kalemi
(24.12.2015, 19:53)mrskhackin yazdı: [ -> ]Benim bildiğim herhangi bir şeyin açılmasına gerek yok ampul alacan eksi kutbunu sokuceksin lambanın bi ucu akü eksi kutbuna diğer uçuşa çıkardığın eksi kutup başı kablosuna bağlayacaksın yanarsa kaçak var demektir. Kaçağı bulmak içinde ampül sönmene kadar sigortaları sök tak yapacaksın hangisini söktuğunde ampul sönerse kaçak o sigortaya bağlı aksamlardan birindedir.

acmassaniz bulamazsiniz ornegin rezistans acmayinca + gitmez + gitmeyince şasede yapmaz
Kaçak kontrol lambasını ledle yapmayın normal park ampulüyle yapın ya da iç aydınlatma ampulüyle
nasıl kontrol yapılacağınıda yukarda anlatmışlar
[Resim: egr9GJy.jpg]
ben bunu yaptırdım. 12v/5w ampul ve duy alıp jant telini lehimletip kullanabilirsin.
@mrskhackin aynen söylediğin gibi yapılır.ampul yerine avometre kullanilabilir.amaç herşey kapalı konumda iken neyin akuden akım çektiğini bulmak.
@Ramazan_sendur Ampulu vs. açarsak açtığımız atetlerin çektiği akımı görürüz kaçağı bulamayız.
[Resim: hVWdrIR.jpg][Resim: qIl3XXX.jpg] bende zaminda  boyle  yaptim oldukça güzel calisigo kırmızı kabli yerine tel lehimleticem  isik yanması elektrik var anlamında yanmaması elektrik yok kaçak var anlamında tek duylu ampul kullancam hocam bu kadar basit önemli bisey değil yanı tek duylu kullanda ampulu

[Resim: WDffOrg.jpg]
Ben anlamadım ampülün bir ucunu eksi kutbuna bir ucunu  şasi kablosuna bagliyacagim sigorta kutusunda sigortayı cıkarttıgım zaman lambanın yanması mı gerekiyor sönmesi mi gerekiyor?

ama ampülün iki ucunada eksi veriyoruz + vermedigimiz için ampül yanmaz ki bu durumda ?
Haocam bi kabloyu ampulun artı kutbuna diyerinide eksi kutbuna bagliyorsun boylece kacak kontrol lambani yapmis oluyosun ve sonra mesela kornaya basiyorsun korna calmiyor hemen kablolari sökuyorssun kornan kabloları hemen kornanin kablolarina kontrol lambasini bagliyorsun artıyı artıya eksiyi eksiye  ve basiyon kornaya lamba yaniyorsa kornan bozuk lamba yanmiyorsa kablonda kaçak var demektir inşallah detaylı bi şekilde anlatp yardımcı ola bilmisimdir  Blush
Sayfalar: 1 2