Tofas Team

Tam Versiyon: Soğukta akü boşalmaması için
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
MErhaba arkadaşlar 2 gün önce aküm soğuktan boşalmış arabanın yönü rüzgar alacak şekilde duruyordu malum kış ayıhavalar soğuk.Neyse takviye ile şarj ettik gezip dolaşmadım motor ısnınca kapattım dulda bir yere çektim aracı dün akşam hava -1 derece idi marşa bastım yola çıkmak için göstergeler ışıklar vs var ama akü marşa çok gönülsüz nasıtı 2.dede gösterge ışıklarını da zayıflattı.Kışın akünün boşalmaması için ne yapmamız lazım söküp evemi götürelim yada daha değişik çözümü olan varmı?
soğukta akünün boşaldığını ilk defa duyuyorum Smile akü ölü olabilir mi? kaç amper kullanıyorsunuz ve kaç yıllık?
benim bildiğim kışın en ufak bir elektrik akımında akü daha hızlı biter. Yani ufacık elektrikle çalışan şey aküyü boşaltırmış. Geçen sene 1 saat park lambasının açık olması aküyü bitirmişti
Valla tam hatırımda değil amperi ama aracı aldığımda üzerindeydi.Soğukta diyorum çünkü cumartesi günü marşa bastım çalışmadı ama ışıklar göstergelre yanıyordu sonra zayıfladı. Ben yaz ayında 1 hafta marşa basmadım bir hafta sonunda tek marşta aldığını biliyorum hatta amfiyi bile açık unutup 1 gün öyle kaldığı halde çalışmıştı bu soğukla alakalı bişey olsa gerek bugün akşam akü sulumu kurumu ona bakacam ve eve götürüp ısınmasını sağlıycam bakalım bu sefer nolcak.Sadece şundan eminim akünün + kutbunda koruma yok ondan dolayı bi sıkıntı olurmu bilmiyorum.

(22.12.2015, 10:23)npinarci18 yazdı: [ -> ]benim bildiğim kışın en ufak bir elektrik akımında akü daha hızlı biter. Yani ufacık elektrikle çalışan şey aküyü boşaltırmış. Geçen sene 1 saat park lambasının açık olması aküyü bitirmişti

Evet onu biliyorum o yüzden özellikle dikkat ediyorum kapıları bile kumandadan değil anahtarla kitliyorum ama nafile tam bi işim çıkıyo bi yere gidicem hop bi bakıyorum araba çalışmıyor.
Abi akün zayıf olabilir. Geçen sene bende çok sorun yaşadım ve aküyü değiştirdim. Bu sene sıkıntı yok. Bizim memleket geceleri felaket ayaz oluyor. Ama sabah tek marşta alıyor
Akü kaç yıllık? Eğer uzun zaman olduysa değişim vakti gelmiş. Aküyü ya sarj ettirin ya da araçla 15-20 km yol yapın kendini toplasın ertesi gün yine zayıf basarsa akü bitmiş. Benim eski akü 1 günde boşalıyordu ertesi gün zorla çeviriyordu. İlk marşta aldı aldı yoksa bitiyodu ben de 1 hafta boyunca hergün aküyü söküp evde peteğin yanına koyuyordum ona rağmen yine zayıf çeviriyordu. Akü sorunları kışın baş gösterir zaten.
Akşam bi bakıcam arkadaşlar herhangi bir yerinde üretim tarihi yazıyosa yılına vs bakarım.
şu anda aynı sorunla bende karşı karşıyayım. takviyeyle bile marşı zor çeviriyo ve çalıştıramıyorum. dün halatla çekip vurdurduk öyle çalıştı. az önce işim vardı gittim bastım almadı. hatta arabayı bide benzinde bırakmıştım. hafif rampada vurdurdum yine almadı. akü ölü mü acaba ?
2 gün önce bendede eski bir akü vardı yarım saatte müzik dinliyince bitiyordu marşı basıyordu ölü gibi araba çalışmıyordu 72 amperlik mutlu akü aldım 200 liraya kafam rahat artık akü bakımı için elektrikçiye gidin yada tarihine bakın zamanı gelmiştir artık değiştirmenin 72 amperlik akü tavsiye ederim ses sistemi varsa daha canlı basıyor.
(03.01.2016, 12:39)hoppaa yazdı: [ -> ]2 gün önce bendede eski bir akü vardı yarım saatte müzik dinliyince bitiyordu marşı basıyordu ölü gibi araba çalışmıyordu 72 amperlik mutlu akü aldım 200 liraya kafam rahat artık akü bakımı için elektrikçiye gidin yada tarihine bakın zamanı gelmiştir artık değiştirmenin 72 amperlik akü tavsiye ederim ses sistemi varsa daha canlı basıyor.
Son günlerde benimde sabahları 2 kere mars yapınca bitiyor akü geceden dolduruyorum aküyu sabah çalıştırmadan bitiyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4