Tofas Team

Tam Versiyon: Senelerdir ısıtmayan kalorifer
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
S.a arkadaşlar.

3 yıldır 87 şahine biniyorum. Kalorifer durduğu yerde idare eder ama hareket halinde el donduruyor.

Bu süre zafında değişmedik parça ( radyatör-kalorifer peteği -musluğu-- motoru-termostat-devirdaim-hortumlar ) birçok parça sıfırıyla değişti.

Ama hala aynı.Sanayiye gidiyorum herkes arabada bir sorun yok ısıtması lazım diyor.Ustayı yanıma aldım yola çıktım soğuk üflediğini anlayınca ben birşey yapamam buna diyor.

Hiç başınıza geldimi böyle bir olay? Sorunun çözümü  ne olabilir acaba
elektrik tesisatı iyi mi? belki tesisatta zayıflık vardır
(21.12.2015, 12:48)Turkey yazdı: [ -> ]elektrik tesisatı iyi mi? belki tesisatta zayıflık vardır

Elektrikten yana bir sıkıntı yaşamadım kaç yıldır öyle ama araba çalışırken farları açınca rölanti düşüyor ve kalorifer azda olsa kısık ayara geçiyor.

Bu etkiler mi dersiniz ısıtmayı
kaloriferde sorun yoksa elektriksel bi sıkıntı olabilir. yazın memlekete gittiğimde örneğin far açınca rölanti düşüyordu artı olarak sisi açayım yada fren yapayım yada kaloriferi açayım stop ediyodu. distribitörün platin meksefesini değiştirdim buji ve kabloları artı olarak alternatör(şarj dinamosu)nun çıkış gücü düşüktü onada bakım yaptırdım bi sıkıntısı kalmadı. tam olarak bilmem ama elektirik sistemine hiç baktırmadıysanız bi baktırın derim.
(21.12.2015, 13:02)Turkey yazdı: [ -> ]kaloriferde sorun yoksa elektriksel bi sıkıntı olabilir. yazın memlekete gittiğimde örneğin far açınca rölanti düşüyordu artı olarak sisi açayım yada fren yapayım yada kaloriferi açayım stop ediyodu. distribitörün platin meksefesini değiştirdim buji ve kabloları artı olarak alternatör(şarj dinamosu)nun çıkış gücü düşüktü onada bakım yaptırdım bi sıkıntısı kalmadı. tam olarak bilmem ama elektirik sistemine hiç baktırmadıysanız bi baktırın derim.

Platin meksefesi 15-20 gün önceki gaz ayarında değişmişti. Şarj dinamosu bakımlarıda aynı gün yapıldı kışa giriyoruz diye hepsini yaptırıyorum düzenli olarak.
Aşağıda bir kol var bizim yeni kasalarda asagi yukari kalkıyor sigortalarin solunda o açık kalırsa seyir halindeyken buz gibi soguk geliyor elini vitese atinca farkediyosun
(21.12.2015, 13:08)muhammettas yazdı: [ -> ]Platin meksefesi 15-20 gün önceki gaz ayarında değişmişti. Şarj dinamosu bakımlarıda aynı gün yapıldı kışa giriyoruz diye hepsini yaptırıyorum düzenli olarak.

benim aklıma gelen elektriksel bir sorun ama benimde fazla bir bilgim yok ustalarla olan sohbet muhabbetten gelen bilgilerimle yardımcı olmak istedim, daha iyi bilen bir arkadaş yardımcı olur inşaallah.
Tesisattaki zayıflık icin sitede konular var 25mm lik kablo alinacak akünün + kutbundan kontagin altindaki kabloya baglanacak
(21.12.2015, 13:13)Tofaşçı11 yazdı: [ -> ]Aşağıda bir kol var bizim yeni kasalarda asagi yukari kalkıyor sigortalarin solunda o açık kalırsa seyir halindeyken buz gibi soguk geliyor elini vitese atinca farkediyosun

Musluğun hemen yanında bir kol var benim araçta dediğiniz gibi aşağı yukarı kalkıyor ordada bir problem yok Smile
Elektriklik bi olay değil. Öncelikle kalorifere giren çıkan hortumlar kontrol edilmeli ustalara belli olmaz belki ters bağlamışlardır. Eğer petek sıcak ama soğuk üflüyorsa batıkanın dediği gibi yeni kasalarda kapak var. Eski kasalarda da vardır herhalde onu kontrol etmek lazım.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6