Tofas Team

Tam Versiyon: Benzinde rolanti ve stop etme problemi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, farklı bir konuyu baltalamak istemedim.
Aracıma yaprak mikser taktırdım ama taktırmadan önce de hatta aldığımdan beri olan bir problem var çözümü bulmak istiyorum artık. Mutlaka başına gelen arkadaşımız vardır. Derdimi daha basitçe anlatabilmek için video çektim. Videoda gördüğünüz üzere, aracı motor sıcakken gaz vermeden çalıştırıyorum, bazen rolanti çok güzel ama bazen rolantide durmayıp stop ediyor. Bazen de fişek gibi gidiyor bazen gaza basınca tekliyor. Videoda görünmeyen bir problem daha var o da şu, diyelim çalıştırdık, stop edecek gibi oldu motor soğuk, jikleyi 1.5 civarlarına gelecek şekilde çekiyorum rolanti 9 lara düşüp 15e yükseliyor. Daha önce başına böyle bir problem gelen arkadaşımız bu konuda fikri olan bir arkadaşımız varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Benzin otomatiğinden olabilir mi ? Yorumlarınızı bekliyorum....

Bu da video;

https://youtu.be/qzli6lTC6VE
Benzin otomatiğinin hortumunu kesiciden çıkar bir şişenin içine sok marşa bas bakalım depodan benzini basıyormu oraya ben sıkıntı olduğunu sanmıyorum sorun tamamen karbüratörle alakalı ama tam şurdandır diyemiyorum
Enjeksiyonlu sistemin çalışma şeklini vs. bilmiyorum ama düz sistemde otomatik benzini karbüratörün haznesine doldurur verdiğimiz gaza göre hazneden benzin çekilir. araç seyir halinde benzinde çalışırken lpg anahtarını 0 konuma alsak gaz versek bile haznedeki benzin bitene kadar bir müddet daha çalışacaktır. zaten araç park halinde rölantide benzin tüketimi yok denecek kadar az. 
park halinde rölantide benzinde bir müddet çalıştırdıktan sonra lpg anahtarını 0 konuma alıp deneye bilirsin karbüratörün haznesindeki benzin bitip stop etmeden önce aynı sorunu tekrarlarsa otomatik değildir. Araç bir yerlerden hava alıyodur muhtemelen.
Aracı hafta sonu karbüratörcüme götürdüm diyaframlar değişti, otomatik jikleyi devreye aldırdık, en önemlisi benzin memelerinide büyüttük canvar oldu, hiç 200 ü görmemiştim ben benzinde tak diye oturuyor 200e çok tehlikeli oldu. Sorun karbüratördeymiş. İlginize teşekkürler arkadaşlar.
Sorun Çözüldüğüne Göre Konuyu Kilitliyorum :ok
Yönetici Notu: Konu Kilitlenmiştir